World Photo Concert een groot succes – ook voor het hospice!

donderdag, 22 september, 2011

HOUTEN – De unieke opening van de Week van het Hospice, maandagavond 19 september in het Theater Aan de Slinger, was een groot succes. De opkomst was groot, het optreden geweldig en de opbrengst van deze avond overtrof de verwachtingen.

Michel Tombroek, voorzitter van de organisatie, heette iedereen welkom. Daarna werd de week officieel geopend door burgemeester C.Lamers, die in zijn toespraak het belang, de inzet en de noodzaak van de vrijwilligers bij het hospice benadrukte. 125 mensen zetten zich belangeloos in om mensen in de laatste fase van hun leven liefdevol bij te staan en te verzorgen. Daarnaast wees hij er nog eens op dat het hospice vanuit de samenleving in de Kromme Rijnstreek in korte tijd tot stand is gekomen, zonder enige subsidie. Maar een voorziening neerzetten is één, het in stand houden is vaak moeilijker. De Week van het Hospice is in het leven geroepen om mee te helpen ervoor te zorgen dat het hospice in stand gehouden kan worden.
Het concert maakte alle verwachtingen waar. Kleurrijke foto’s die de mens en de wereld in al haar schoonheid lieten zien, werden afgewisseld door confronterende foto’s, die de zaal niet onberoerd lieten. Hans Visser en zijn musici voegden daar muziek aan toe die de sfeer en accenten van de foto’s benadrukten.
Na afloop van het concert werd bekend gemaakt dat er die avond ruim € 9.000,- voor het hospice bijeen was gebracht.
Programma voor de rest van de week: woensdag 21 september het Korenfestival in de Opstandingskerk, aanvang 19.30 uur. Vrijdag tussen 19.00 en 21.00 uur een activiteit op het Rond en tenslotte op zaterdag 24 september de Ride for the Hospice , een fietstocht door de omgeving. Start tussen 14.00 en 15.00 uur bij Wielertoerclub Houten ’80. Doe mee!
Voor kaartverkoop en meer informatie zie elders in dit blad en op www.weekvanhethospice.nl
Bron: ’t Groentje 21 september 2011