Week van het Hospice brengt 18.500 euro op

maandag, 31 december, 2012

V.l.n.r.: Jaap Vos (oud-voorzitter otary Houten), Ad Vos (Vrienden vh Hospice), Bas Poelstra en Anneke Schaap (Monuta Charity Fund)foto:Sven Verbeek

Bron: ’t Groentje / Houtens Nieuws

De Week van het Hospice wordt jaarlijks in september georganiseerd. Een aantal vrijwilligers vanuit de Rotary Club Houten, de Rotary Club Houten Castellum en Lions Houten organiseren diverse aantrekkelijke activiteiten waarvan de opbrengsten ten goede komen aan de exploitatie van het hospice. Daarnaast is een belangrijk doel van de Week het Hospice bij een breed publiek onder de aandacht te brengen. Ad Vos: “Het is heel belangrijk dat we zulke gedreven ambassadeurs hebben. Gedurende één week per jaar vragen we nadrukkelijk de aandacht van de mensen in de regio voor wat het hospice is en wat we doen. Een stukje bekendheid is belangrijk, het levert ons enorm veel op om hiermee door te kunnen gaan. Het eindresultaat is fantastisch: ongeveer dertig mensen waren direct betrokken bij de organisatie van de activiteiten waaraan circa duizend mensen deelnamen. Het gebeurt niet elke dag dat ik zo’n mooie cheque in ontvangst mag nemen! Ik ben iedereen heel erg dankbaar voor zijn of haar inzet.”

Het Monuta Charity Fund deed een bijzondere bijdrage aan het totaalbedrag. Bas Poelstra, ambassadeur van het fonds: “We dragen het hospice een warm hart toe. Ook dit jaar deden we mee met de Week van het Hospice. We verzorgden daarvoor al het drukwerk, maar we hadden het gevoel dat we meer konden doen. Het heeft geleid tot een aanvraag, welke uit het Monuta Charity Fund werd gehonoreerd met duizend euro. Als uitvaartonderneming ervaren we van dichtbij hoe belangrijk het werk van het hospice is. Dat ondersteunen we heel graag.”

Het bedrag van het Monuta Charity Fund zal worden besteed aan een opleiding ‘zorg voor nabestaanden’ voor twee coördinatoren en twee vrijwilligers van het hospice. Zij kunnen de opgedane kennis daarna overbrengen op de ruim honderd andere vrijwilligers. Ad Vos: “Dit is een heel belangrijke bijdrage met een heel direct doel, ook hier zijn we erg dankbaar voor. We kijken terug op een zeer geslaagde Week van het Hospice.” (SV)