Week van het Hospice 2013: geslaagd, opbrengst 19.000 euro!

donderdag, 17 oktober, 2013

De Week van het Hospice Kromme Rijnstreek, 16 – 28 september j.l., is wederom een groot succes geworden. Deze week vol activiteiten wordt georganiseerd om het Hospice Kromme Rijnstreek financieel te ondersteunen en de aandacht voor het hospice in Houten en omgeving levend te houden. De week werd dit jaar voor de 3e keer georganiseerd en de opbrengst was weer groter dan vorig jaar. Een bewijs dat veel mensen uit Houten en de Kromme Rijnstreek het hospice een warm hart blijven toedragen.

Maandag 16 september startte de Week met een benefietavond in het Theater Aan de Slinger, het Carrousel d’Hospice. Het publiek genoot van mooie en enthousiaste optredens en werd in de pauze verrast met heerlijke amuses en een glaasje wijn. Spreker Rino Jonkers gaf een pluim aan al die vrijwilligers die het mogelijk maken dat het hospice bestaat en nu al meer dan 2 jaar haar gasten en hun familie opvangen en ondersteunen in een moeilijke tijd. Zonder die vrijwilligers zou het hospice niet kunnen draaien, dat kan niet vaak genoeg benadrukt worden.

Dit jaar werd er ook weer gefietst voor het hospice. Zaterdag 28 september was een zonnige herfstdag en bracht 365 fietser op de been, waaronder 250 racefietsers. De toename van het aantal fietsers op de dunne bandjes dit jaar, kwam vooral doordat de tocht vermeld stond op de kalender van de NTFU, de Nederlandse Toer Fiets Unie. Hierdoor reden fietsers uit heel Nederland mee – dat bleek uit de plaatsen waar een aantal deelnemers vandaan kwamen. Wielertoerclub Houten’80 had mooie tochten uitgezet, daar waren alle deelnemers het over eens, of ze nu 40 of 140 km hadden gereden. Vooral de recreanten maakten gebruik van de mogelijkheid om op de pauzeplek, steenfabriek de Bosscherwaarden bij Wijk bij Duurstede, rond te kijken.

 Tijdens de week werd dit jaar voor het eerst een loterij gehouden, waarmee mooie prijzen te winnen waren. De hoofdprijs was een IPad 4. De gelukkige winnares, Hannie Cruijff, kreeg afgelopen vrijdag haar prijs overhandigd en kon een kijkje nemen in het hospice. Ze had haar kansen vergroot door meerdere loten van 5 euro te kopen, maar “zelfs als ik niets had gewonnen, was het goed geweest. Wat een mooie instelling  om te ondersteunen. Ik ben blij dat ik een kleine financiële bijdrage heb kunnen geven, maar natuurlijk ook heel blij met mijn IPad!” Hannie was erg onder de indruk van het hospice en het feit dat zoveel mensen helpen om het hospice draaiende te houden.

overhandiging IPad4 - 1_01A0335

 De organisatie van de week van het hospice, die vooral bestaat uit leden van de serviceclubs uit Houten, kunnen terugkijken op een succesvolle week. Er is een mooi bedrag opgehaald. Daarnaast is weer gebleken dat het initiatief voor het hospice in Houten breed wordt gedragen. Niet alleen door de vrijwilligers, die er hun tijd in steken, maar ook door lokale bedrijven, die organisatiekosten op zich hebben genomen en in natura dan wel financieel hebben gesponsord, waardoor alle opbrengsten volledig naar het hospice kunnen gaan. En natuurlijk door alle Houtenaren die een of meer activiteiten hebben bezocht.

Veel mensen hebben hun steentje bijgedragen en de organisatie van de Week van het Hospice 2013 wil iedereen bedanken voor hun medewerking. Hopelijk komt er volgend jaar weer een week, doet u weer mee? www.weekvanhethospice.nl