Stabat Mater uitvoering speciaal voor gasten hospice

donderdag, 28 maart, 2013

SONY DSCOp woensdagmiddag 27 maart werd de muzikale uitvoering ‘Stabat Mater’ van Pergolesi gegeven in het hospice. De muzikale beleving van het religieuze treurdicht staat hierbij centraal. Het thema ‘verdriet van een moeder over de pijn van haar kind’ is van alle tijden.
De versie van Pergolesi stamt uit diens sterfjaar 1736. Het stuk is geschreven in de vorm van solo’s en duetten, met begeleiding van strijkers en basso continuo.
De liederen werden gezongen door Ine Adolfsen (sopraan) en Gerda Vink (alt) onder muzikale begeleiding van Corinne Britzelen (viool) en Gerri Abbink (viool), Antje Solinger (altviool) en Axel Meijer (cello). De zang en muziek was van professioneel niveau.
De gasten en enkele vrijwilligers hebben genoten van dit prachtige muzikale optreden. Aan het einde van het optreden werden alle leden van het ensemble bedankt met een roos uit handen van een van onze gasten.