Optreden van de X-mas Vocals op kerstavond

woensdag, 27 januari, 2016

X-mas vocals

In een sfeervol hospice stroomt het vol met familie van de gasten, vrijwilligers, verpleegkundigen en andere toehoorders. Het is namelijk weer zover….. Het jaarlijks optreden van The X-Mas Vocals uit Uithoorn op kerstavond 2015. Ook de zangers en zangeressen arriveren vanuit Zierikzee. Dáár hebben zij die dag gezongen. Ik sluit bij dit groepje aan. Het blijft bijzonder om in je eigen hospice te mogen zingen.
Het werd een bijzondere avond, waar iedereen op zijn eigen manier van genoten heeft.

Peter Wessels (vrijwilliger)

Ireen van Bijnen, de dirigente van het koor vertelt:

Na een optreden in de buitenlucht in de binnenstad van het historische Zeeuwse stadje Zierikzee kwamen wij, 8 zangers van de X-mas Vocals, aan het eind van de middag van de 24e december aan bij het Hospice in Houten, waar we met licht en warmte werden ontvangen. Peter stond ons al op te wachten en maakte ons groepje compleet. Wat was het hospice mooi in kerstsfeer versierd en wat keken allemensen in de gezellige huiskamer ons verwachtingsvol aan…..

In heel Nederland en soms zelfs België reizen wij, de X-mas Vocals, in de decembermaand in kleine groepjes rond om de kerstsfeer bij de mensen te brengen. De omstandigheden waaronder wij dat doen, zijn heel verschillend. De ene keer staan we een paar uur in een winkelcentrum te zingen, waar mensen soms wel even bij ons willen staan luisteren, maar verder toch vooral bezig zijn met hun kerstaankopen. Een andere keer zingen we op een kerstborrel of kerstdiner van een bedrijf, waar de mensen heel gezellig met elkaar staan te keuvelen maar ons soms niet eens een blik waardig keuren.

DSC04153Maar zo nu en dan is er een speciaal optreden, een optreden waarbij je als zanger voelt dat er iets bijzonders gebeurt. De mensen in het publiek luisteren echt naar je; de mensen dromen even helemaal weg bij de mooie kerstmelodieën; de mensen genieten zichtbaar van wat ze horen aan mooie samenzang, en genieten van de prachtige teksten van de soms overbekende en soms heel onbekende kerstliedjes.

Voor ons als zangers is zo’n speciaal optreden echt genieten, en te horen aan de reacties was dat ook zo voor het publiek. Samen genieten van het kerstgevoel. En of het nu je eerste kerstviering is, of je zoveelste, of misschien wel je allerlaatste: als je met elkaar dat kerstgevoel kunt beleven, dan gebeurt er iets bijzonders.   DSC04168

Wij vonden het fijn om bij jullie te mogen zingen, en hebben genoten van de bijzonder hartelijke ontvangst en van het heerlijke eten dat voor ons gekookt was.

Tot volgend jaar?

Hartelijke groeten van Ireen van Bijnen, namens de X-mas Vocals