Open Dagen vrijdag 11 en zaterdag 12 maart Hospice Kromme Rijnstreek

donderdag, 3 maart, 2011

Persbericht ’t Groentje, 02-03-2011
HOUTEN – Na jarenlange voorbereiding is het eindelijk zover! Het Hospice Kromme Rijnstreek is gereed en kan vanaf 17 maart 2011 de eerste gasten ontvangen.

Op 10 maart a.s. vindt de officiële opening plaats door Mevrouw M. Veldhuijzen van Zanten-Hyllner, staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Deze officiële opening zal uitsluitend door genodigden worden bijgewoond. Gedurende twee Open Dagen op vrijdag en zaterdag 11 en 12 maart is iedereen uit de wijde omgeving van 11.00 uur tot 16.30 uur van harte welkom om deze prachtige nieuwe instelling te komen bezichtigen. Tijdens een rondleiding zullen bestuursleden en vrijwilligers aanwezig zijn om uitvoerige informatie te geven over de doelstellingen en de mogelijkheden van het hospice. De bezoekers krijgen daardoor een goed beeld van de wijze waarop aan de nieuwste opvattingen over de gastvrijheid en verzorging in een hospice vorm is gegeven. Het adres van het hospice is: Handboog 8, 3994 AD Houten. Het is bereikbaar vanaf de Rondweg Houten via de afslag Sportterrein ‘De Kruisboog’. Voor de exploitatie en instandhouding van dit gloednieuwe hospice zal nog jarenlang veel financiële ondersteuning nodig zijn van iedereen in de Kromme Rijnstreek. Op de website: hospice-krommerijn.nl staat alle actuele informatie over het hospice en over de wijze waarop men deze financiële ondersteuning kan verlenen.
Wat is een hospice?
In het hospice worden mensen met een levensverwachting van maximaal drie maanden tot hun dood verzorgd. Het accent ligt op pijnbestrijding en goede verpleging in een open en huiselijke sfeer.
Persbericht ’t Groentje, 02-03-2011