OPEN DAG Hospice Kromme Rijnstreek 11 oktober 2014

donderdag, 25 september, 2014

logo-hsIn het kader van de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg openen wij onze deuren op 11 oktober van 11.00-15.00 uur. Iedere belangstellende wordt van harte uitgenodigd een kijkje te komen nemen om kennis te maken met ons gastvrije en sfeervolle hospice.
Velen hebben de indruk dat het hospice een verdrietige omgeving is, maar tijdens deze ‘Open Dag’ willen wij laten zien dat dit niet altijd het geval is. U kunt kennis maken met de palliatieve zorg in Hospice Kromme Rijnstreek, welke geleverd wordt door een gemotiveerd team van artsen, verpleegkundigen en goed opgeleide vrijwilligers.
Daarnaast is er volop gelegenheid om vragen te stellen o.a. over het verblijf van de gast in een hospice. Maar ook wat houdt het in om als vrijwilliger te werken in het hospice.
De bezoekers worden in kleine groepjes rondgeleid en krijgen koffie/thee en een versnapering, gemaakt door onze kookvrijwilligers.

Om 12.00 uur kunt u tijdens deze dag een lezing bijwonen over ‘ Keuzes en beslissingen rondom het levenseinde’ door Petra Blommendaal, hospicearts.
Om 13.00 uur verzorgt Yvonne Jongeling, verpleegkundige in het hospice een presentatie ‘Kiezen voor Palliatieve Zorg in Hospice Kromme Rijnstreek. Wat betekent dat?’

U bent welkom tussen 11.00 en 15.00 uur op Handboog 8, 3993 AD Houten.
Aanmelden voor deze dag hoeft niet, mag wel.

Graag tot 11 oktober!
Hebt u nog vragen? Stuur een mail naar Katja Versluis, coördinator HKR: k.versluis@hospice-krommerijn.nl
Deze dag wordt mede gesponsord door De Kruijf Tentenverhuur BV Schalkwijk www.dekruiftenten.nl

Meer informatie over de 10de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg?

Internationale Dag van de Palliatieve Zorg 11 oktober 2014 – Van betekenis tot het einde

De Internationale Dag van de Palliatieve Zorg (IDPZ) is dit jaar op zaterdag 11 oktober. Het is voor de 10e maal dat Nederland hieraan mee doet. Het internationale thema is: Who Cares? We do! In Nederland is het thema: Van betekenis tot het einde.

Kwetsbaarheid en dood horen bij het leven van iedereen, oud én jong. Toch denken veel mensen daar pas over na wanneer ze ziek zijn en niet meer beter kunnen worden. Of wanneer een dierbare van hen ziek is en zal gaan sterven. Dat is jammer, want wanneer mensen eerder nadenken over hun eindigheid en de keuzes die ze willen maken, geeft dat rust in de stervensfase.
Daarom heeft de stuurgroep van de Dag van de Palliatieve Zorg besloten ‘Van betekenis tot het einde’ als thema te nemen. Hiermee willen we bereiken dat mensen tijdig en vaker nadenken over het levenseinde en hun wensen daaromheen. En, dat ze deze bespreken met hun naasten en/of zorgverleners.

Bij dit thema draait het echter niet alleen om patiënten en hun naasten. Ook zorgverleners willen graag van betekenis zijn, zeker in de palliatieve zorg. En, hoe open is onze samenleving over kwetsbaarheid, ziekte, het levenseinde en sterven? Hoeveel ruimte krijgen we om onze ideeën en wensen te uiten en te verwezenlijken?

www.dagvandepalliatievezorg.nl