‘OPEN DAG’ Hospice Kromme Rijnstreek goed bezocht

maandag, 20 oktober, 2014

Open DagOp zaterdag 11 oktober opende het hospice haar deuren in het kader van de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg. Ongeveer 100 bezoekers uit Houten en omgeving grepen de kans aan om een kijkje te nemen in het hospice.

De bezoeker werd ontvangen met een hapje en een drankje en dit alles geheel verzorgd door ‘de kookploeg’ van het hospice.

Vervolgens werden de bezoekers in groepjes door enthousiaste vrijwilligers rondgeleid om het hospice te bezichtigen. Zij vertelden alles over het reilen en zeilen binnen het hospice, maar ook over hun eigen ervaringen en waarom ze specifiek hebben gekozen om in een hospice te gaan werken. Zo werd er ook uitgelegd, dat iedere nieuwe vrijwilliger een introductie cursus krijgt aangeboden om goed voorbereid in het hospice aan de slag te kunnen gaan. Daarnaast worden er regelmatig lezingen en workshops georganiseerd om de kennis te vergroten mbt de palliatieve zorg.

In de naastgelegen kerk ‘De Lichtboog’ werden 2 lezingen gegeven over ‘Keuzes en beslissingen rondom het levenseinde’ door Petra Blommendaal, hospicearts en ‘Kiezen voor Palliatieve Zorg in Hospice Kromme Rijnstreek. Wat betekent dat?’ door Yvonne Jongeling, verpleegkundige.

Dat een bezichtiging toch wel enige emoties losmaakt bij de bezoekers, was te merken aan de vele vragen die werden gesteld. Zowel voor, tijdens als na de rondleiding was er ruim de mogelijkheid tot het beantwoorden van de vragen door de vrijwilliger, de coördinator of de verpleegkundige.

Persbericht verschenen in Houtens Nieuws en Trefpunt, 15 oktober 2014