Mijn motivatie: Waarom maak ik schoon in het Hospice? Vrijwilligers noodzakelijk in Huishouding

donderdag, 20 december, 2012

Bron: ’t Groentje / Houtens Nieuws, 19 december 2012

Regio- Ik maak schoon omdat: Ik verschillende keren in het ziekenhuis heb gelegen en wat ik het ergste daarvan vond was hoe men schoonmaakte, hoe snel, slordig en onpersoonlijk.

Er stond, vlak voordat het Hospice open ging in 2011, een advertentie in het ‘t Groentje dat ze schoonmaakvrijwilligsters zochten. Dit was mijn kans, hier heb ik op gereageerd. En ja, ik mocht beginnen met schoonmaken. Vlak voor de opening eerst het hele huis gepoetst samen met de zorgvrijwilligers. Er waren toen nog geen gasten en dit was een mooie manier om elkaar een beetje te leren kennen. En toen kwam de eerste gast.  Hiermee begon voor mij het echte schoonmaakwerk. De appartementen van de gasten, de kantoorruimten en de entree: het hoort allemaal bij je werk, afwisselend en leuk om te doen. Naast het schoonmaken is ook het contact met de gasten en alle andere vrijwilligers voor mij erg belangrijk. Even een alledaags praatje met een mevrouw hoe zij thuis schoonmaakt, dat ik de bloemen verzorg voor de gast die in bed ligt en dit zelf niet kan, maar ook gezellig een kopje koffie drinken. Het geeft een warm en goed gevoel als je een appartement schoon hebt en de gast is blij en dankbaar dat het gebeurt. Natuurlijk zijn er ook trieste momenten, maar de dankbaarheid en de gezelligheid van het hospice zorgen ervoor dat ik mij erg nuttig voel samen met alle andere vrijwilligers. Daarom als je nog een ochtend of middagje tijd hebt en je wilt iets betekenen voor mensen in de laatste fase van hun leven, reageer dan op de advertentie elders in het ’t Groentje. (Marja, huishoudvrijwilliger Hospice Kromme Rijnstreek)