Lions Club Houten schenkt zonnepanelen aan het hospice

vrijdag, 15 maart, 2013

lionlogo_2c

Dank zij een genereuze bijdrage van de Lions Club Houten is het Hospice Kromme Rijnstreek eind februari voorzien van 30 zonnepanelen. Deze installatie, met een maximale opbrengst van 6120 KWh, moet voorzien in een groot deel van de totale elektriciteitsbehoefte van het Hospice.

Het Hospice is op deze manier weer een stap verder in het zo duurzaam mogelijk maken van de hospice activiteiten.  Aangezien het Hospice 24 uur per dag in bedrijf is, wordt er vrij veel energie verbruikt. De installatie van zonnepanelen levert dan ook een welkome besparing in het energieverbruik op.
De Lions Club Houten stelt zich tot doel de Houtense gemeenschap daar waar nodig te ondersteunen met fondsenwerving en andere hulpverlening. Hiertoe worden evenementen en activiteiten opgezet die geld voor goede doelen moeten opleveren, manifestaties  georganiseerd voor de bevolking van Houten, of activiteiten die maatschappelijke organisaties ondersteunen in het verwezenlijken van hun doelstellingen. Een voorbeeld hiervan is het uitbrengen van het spel “Rondje Houten”.
De schenking van de zonnepanelen aan het Hospice werd mogelijk gemaakt door de opbrengst van “Rondje Houten”.
Het Hospice is de Lions Club Houten zeer erkentelijk voor deze bijdrage om zo het plaatsen van zonnepanelen te kunnen realiseren.

_MG_6731 - kopie

_MG_6721 Zonnepanelen