Informatieavond Hospice geslaagd

vrijdag, 17 april, 2009

De avond georganiseerd door Stichting Hospice Kromme Rijnstreek op 2 april  voor vrijwilligers en belangstellenden was een succes!

Ondanks dat een aantal mensen zich vanwege de korte termijn waarop de avond bekend was, hadden moeten verontschuldigen, waren toch nog ongeveer 35 mensen gekomen. Onder hen overwegend mensen die heel serieus het vrijwilliger zijn in een hospice overwegen.

Na een informatief deel door de stichting Vrienden van het Hospice en het bouwteam, vervolgde de architect Paul van Eyk de avond met zijn visie op de bouw van het hospice.

Paul van Eyk is als jonge, veelbelovende architect werkzaam bij het Houtens architectenbureau Huub van der Zee. Aan dit bureau is de opdracht gegund het hospice te ontwerpen.

Hoogtepunt van de avond was het verhaal van Jet van Hasselt, coördinator van de Stichting Vrijwilligers Terminale Thuiszorg Utrecht-Zuid en tevens trainer van vrijwilligers in de terminale zorg. Zij hield na een inleidende film op zeer integere en inlevende wijze een presentatie over de positie van de vrijwilliger in het hospice.

De titel van haar presentatie: “Sterven is een menselijk proces” droeg zij op ingetogen, maar tegelijkertijd inspirerende wijze uit.

Zij die niet in de gelegenheid waren de avond bij te wonen, krijgen alsnog een mogelijkheid, omdat er in de toekomst meerdere avonden gepland gaan worden.