Hospice Kromme Rijnstreek is voor iedereen

maandag, 25 april, 2011

HOUTEN – Vier weken geleden is Hospice Kromme Rijnstreek geopend. Door de opening en de open dagen die hierop volgden, was er veel media-aandacht voor het hospice, waardoor vele belangstellenden uit Houten en de regio het nieuwe hospice bezochten. Toch is gebleken dat nog niet helemaal duidelijk is waarom het hospice er precies is, en vooral voor wie het bedoeld is.

Het hospice is er voor alle inwoners en hun familie van de Kromme Rijnstreek en ook voor de gasten van buiten de regio met een levensverwachting van maximaal drie maanden. Jong en oud, van alle gezindten en culturen zijn welkom in het hospice. Vaak wordt ten onrechte gedacht dat Hospice Kromme Rijnstreek er alleen voor mensen met een hoog inkomen is, dit is niet van belang. Iedereen is welkom.

Omdat er in Houten en omstreken geen hospice was, is vijf jaar geleden besloten dit toch te gaan realiseren. Het hospice, ook wel bijna-thuis-huis genoemd, is geopend. Het is een intieme plek in huiselijke sfeer geworden om in alle rust en veiligheid te verblijven tijdens de laatste fase van het leven. Inmiddels zijn alle vier appartementen bezet. De gasten blijken zeer tevreden te zijn over het verblijf in het nieuwe hospice.

Stichting Vrienden van Hospice Kromme Rijnstreek organiseert de fondsenwerving ten bate van het hospice. Ook u kunt Hospice Kromme Rijnstreek steunen door donateur of sponsor te worden.

Bron: Houtens Nieuws ‘t Groentje 20 april 2011