Hospice in actie op de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg

zaterdag, 3 oktober, 2009

Het Hospice Kromme Rijnstreek stond 10 oktober a.s. met 4 informatiekramen op verschillende locaties in Houten, Bunnik en Odijk in het kader van de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg. Er werd informatie en uitleg gegeven over de laatste ontwikkelingen van het hospice in oprichting en over de palliatieve zorg. Vele bezoekers hebben we te woord mogen staan. De reacties van veel mensen was enthousiast en hun betrokkenheid vaak hartverwarmend.

Het Hospice Kromme Rijnstreek stond 10 oktober a.s. met 4 informatiekramen op verschillende locaties in Houten, Bunnik en Odijk.

Bunniks Nieuws 14 0kt. 2009:
Hospice Kromme Rijnstreek laat zich zien
ODIJK- Afgelopen zaterdag stonden ze op vier plaatsen in de regio folders uit te delen: initiatiefnemers, vrijwilligers en bestuursleden van het Hospice Kromme Rijnstreek in oprichting. In de gemeente Bunnik stonden ze bij de AH, in Odijk op De Meent. Dit leidde tot veel gesprekken, mensen zijn erg geïnteresseerd in dergelijke zorg. Een en ander gebeurde in het kader van de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg.

Na vijf jaar van voorbereiding zal het er in 2010 toch echt van komen. Voorzitter Hanne Vos zet zich al die tijd al in om het Hospice van de grond te tillen. Met als resultaat een prachtig ontwerp met vier units met eigen zit/slaap/badkamer en zicht op de tuin. Het Hospice wordt aan de Kruisboog in Houten gebouwd en kan naar verwachting eind 2010 in gebruik worden genomen. “Iedereen is er van harte welkom. Voor mensen is het de finale van hun leven. Op deze warme plek en met onze vrijwilligers zullen we dat op een goede manier begeleiden. Huisartsen in de regio steunen ons initiatief, zij blijven ook eindverantwoordelijk voor de zorg”, aldus Hanne Vos.