Hospice dolblij met fietsen

woensdag, 2 november, 2011

HOUTEN – Op vrijdag 28 oktober bood het team van Bike Totaal 2 fietsen aan het Hospice Kromme Rijn in Houten. Mevrouw Hanne Vos ontving uit handen van Harry van Zijl een plaquette met daarop de sponsoring.
Initiatiefneemster tot deze actie was vrijwilligster Anita Wittebol. ‘Voor de dagelijkse boodschappen voor de bewoners (bijvoorbeeld een broodje kroket) is het wel reuze handig als er een fiets beschikbaar is’ aldus Anita. ‘Toen ben ik bij Bike Totaal langs gegaan en het probleem daar voorgelegd. En na enkele weken kreeg ik een positief bericht van Bike Totaal’. Zij draait al vanaf het begin mee, net zoals Cor de Rooy en Hans Bos. Allen zijn het erover eens dat het vrijwilligers werk hun zoveel voldoening geeft. “Er ontstaan zelfs vriendschapbanden waarbij je dan weer moet oppassen dat de verhouding niet te ‘close’ wordt” zegt Cor. “Dit geeft wel aan hoe belangrijk het is voor de bewoners die hier komen”. Op de foto ziet u ook de 98-jarige heer van Koenen in de rolstoel. Hij weet echt wat fietsen is en had nog de foto bij zich waar hij op staat uit 1936 voor de training van de Olympische Spelen.
Bij het afscheid memoreerde mevrouw Vos nog eens hoe belangrijk de vrijwilligers zijn voor het Hospice. ‘We draaien volledig op vrijwilligers en doen een beroep op alle mensen met een maatschappelijke bevlogenheid om ons te steunen’. (HK)
Bron: Houtens Nieuws 2 november 2011