Emmie Lewien schenkt hospice 3 Sonos boxen en 3 Samsung tablets

donderdag, 6 juni, 2013

Emmie Lewien heeft donderdag 5 juni een prachtige schenking gedaan aan ons hospice. Emmie, zelf vrijwilliger bij Hospice Heuvelrug in Zeist heeft met haar idee “muziek voor Hospice Heuvelrug”  een prijsvraag gewonnen via haar werkgever PGGM. Het is haar meerdere keren overkomen dat een gast bepaalde muziek van een componist of zanger wil beluisteren en dat deze niet in de collectie van het hospice te vinden was. Muziek is iets waar mensen tot in een zeer laat stadium plezier, ontroering en troost aan kunnen ontlenen. Na de aanschaf van alle benodigdheden bleek het niet mogelijk dit systeem te gebruiken in Hospice Heuvelrug. Ontzettend jammer natuurlijk en wat doe je dan? Emmie heeft het Hospice Kanaalstraat in Utrecht en ons Hospice Kromme Rijnstreek benaderd met de vraag of zij ons blij kan maken met deze schenking. Tijdens het telefoontje waarin Emmie dit vertelde ontstond eerst het gevoel, dit is te mooi om waar te zijn. In het kader van complementaire zorg, waarin ook duidelijk is dat wij graag iets met muziek willen doen voor onze gasten, komt dit echt als een geschenk. De schenking bestaat uit 3 Sonos boxen en 3 Samsung tablets. Op drie appartementen is het systeem  geïnstalleerd. Het biedt de gasten met één touche op het scherm onbegrensde mogelijkheden voor het zoeken en luisteren van muziek. Ook is het mogelijk om te internetten met de tablet. Wij bedanken Emmie voor deze prachtige schenking.