Eerste lustrum Hospice Kromme Rijnstreek

vrijdag, 30 september, 2016

Dit jaar bestaat Hospice Kromme Rijnstreek 5 jaar. Na een aanloop van ruim 5 jaar, opende het hospice in 2011 haar deuren. In de afgelopen jaren hebben we ruim 250 gasten en hun naasten mogen verzorgen en begeleiden, dit met zeer veel betrokkenheid, inzet en liefde. De reacties die wij hebben mogen ontvangen van gasten en naasten zijn warm en waardevol en geven ons daardoor alle reden om ook de komende jaren door te gaan met dit mooie, bijzondere en dankbare werk.
Het is opvallend hoeveel vrijwilligers en medewerkers er betrokken zijn, die ieder op hun eigen en betrokken manier bijdragen aan het bestaan van het hospice en de zorg en begeleiding voor onze gasten en naasten. Of het nu gaat om het besturen, verplegen, coördineren, verzorgen van de tuin, het vers koken en bakken, de ICT of klusjes , er is een grote saamhorigheid die zorgt voor een hartelijk en huiselijk gevoel. Dit vormt ook de basis van ons hospice en is volgens onze gasten en bezoekers zo voelbaar.

_DSC5973 _DSC6034 _DSC6108

Vrijdag 9 september jongstleden is het lustrum feest gevierd in Het Houtens voor alle (oud) oprichters, bestuurders, vrijwilligers en medewerkers. Een mooi moment om hen allemaal in het zonnetje te zetten. Een gezellige en sfeervolle avond in de prachtige nazomerzon. De gasten werden door de graaf en gravin welkom geheten. Het weerzien van oud collega’s was warm en hartelijk.

Eetcafé Gewoon Anders heeft zich enorm ingezet om door middel van sponsoring onze gasten te verwennen met hapjes en een buffet. Daarnaast hebben ook andere bedrijven via sponsoring hun steentje bij gedragen om dit feest mogelijk te maken. Robbert-Jan Proos (cabaretier) vertelde op humoristische wijze over zijn tante Mia die vrijwilligers werk deed, maar altijd ontslagen werd. “Sjonnie en Anita” kwamen als mogelijk nieuw vrijwilligersechtpaar een kijkje nemen en spraken daar met verschillende vrijwilligers over. Het slotstuk was een 5 meter lange taart,  gesponsord door Taarten.nl en banketbakkerij Tamminga&Verweij_DSC6137

We kunnen terug kijken op een geslaagde avond en danken alle sponsors voor hun bijdrage. Op naar de volgende 5 jaar!

_DSC5992 _DSC6065 _DSC6104 _DSC6117 _DSC6177

Sponsors waren: