Boek ‘Een dag als…’ in de winkel!

donderdag, 15 november, 2012

Nieuwe verkooppunten: nu ook te koop in Werkhoven en Houten

REGIO – Op zoek naar een leuk Sinterklaas- of Kerstcadeau? Maak iemand blij met het gloednieuwe boek ‘Een dag als…’ over 50 dorpsgenoten uit Bunnik, Odijk, Werkhoven en Houten. Omdat de opbrengst naar ’t Hospice Kromme Rijnstreek in Houten gaat, doet u daarmee ook een ander een bijzonder groot plezier. Bezoek vandaag de boekpresentaties in de boekhandels in Bunnik en Odijk en laat uw exemplaar gelijk signeren!

Nieuwsgierig
De 50 verhalen die nu zijn gebundeld, werden eerder al in deze krant gepubliceerd. De serie ontstond twee jaar geleden uit pure nieuwsgierigheid. Agnes Corbeij, één van de twee auteurs en correspondent bij ’t Groentje: “Mensen ontmoeten elkaar, zien elkaar, spreken elkaar, groeten elkaar. Op school, in een winkel, in het dorp. Maar hoe goed kennen we elkaar echt? Ik was benieuwd hoe een dag uit hun leven er écht uitziet. Wat doen ze zoal? En wat motiveert, wat drijft hen? Ook was ik nieuwsgierig naar onbekende beroepen. Wat doet bijvoorbeeld een schrijftolk, een rattenvanger, een paardenosteopaat?”

“Elk mens is uniek, elk mens heeft een boeiend verhaal”, zegt mede-auteur en freelance journaliste Marijke Dekker. “Het is prachtig om met iemand mee te lopen en naar zijn of haar verhaal te luisteren. Wij willen dat verhaal graag horen en opschrijven, en zijn de geïnterviewden dan ook heel dankbaar voor hun gastvrijheid en openhartigheid.”

Hartverwarmend
De serie bleek een groot succes. Corbeij: “We kregen veel enthousiaste reacties. Dat bracht ons op het idee om 50 afleveringen te bundelen en de opbrengst van de verkoop aan een goed doel te schenken. De keus was snel gemaakt: het hospice Kromme Rijnstreek is een prachtig bijna-thuis-huis waar vrijwilligers en professionals op hartverwarmende wijze de gasten verzorgen en helpen om op een waardige en rustige manier afscheid te nemen van het leven. Naar ons gevoel een bijzonder goed, regionaal doel.”

Boekpresentaties
De auteurs van het boek zijn vandaag bij twee boekhandels aanwezig om voor te lezen en te signeren. Om 10.30 uur kunt u hen treffen bij boekhandel Van Ravenswaaij in Bunnik en om 15.00 uur zijn zij aanwezig bij Mieke’s Primera in Odijk, waar burgemeester Hans Martijn Ostendorp een exemplaar in ontvangst neemt.

Verkrijgbaar
‘Een dag als…’ is voor 9,95 euro verkrijgbaar bij boekhandel Van Ravenswaaij in Bunnik, Mieke’s Primera in Odijk en Anno’s Dagwinkel in Werkhoven.
In Houten bij de volgende winkels: boekhandel Wijs Spoorhaag, Bruna Winkelcentrum het Rond, The Read Shop Oude Dorp en The Read Shop Winkelcentrum Castellum.
Ook is het boek te bestellen via ac@groentje.nl of marijkedekker@kpnmail.nl of met onderstaande bon.
Voor meer informatie over het hospice Kromme Rijnstreek kijkt u op hospice-krommerijn.nl
Bron: ’t Groentje (MD)