4 juni 2010: eerste paal geslagen

zaterdag, 12 juni, 2010

Heien eerste paal Hospice Kromme Rijnstreek

Na 5 jaar praten en plannen maken is de bouw van het Hospice een nieuwe fase ingegaan. Onder de stralende zon werd een daadwerkelijk begin gemaakt met de bouw van het Hospice op de Kruisboog in Houten.
De officiële handeling werd verricht door mevrouw N.A. Teeuwen (wethouder van Houten), de heer H.M. Ostendorp (burgemeester van Bunnik, in de hoedanigheid van lid van het comité van aanbeveling) en de heer drs. G.J. Waterink MBA (lid Raad van Bestuur van Zorgspectrum). Ruim honderd belangstellenden waren er getuige van dat mevrouw Teeuwen de heimachine op deskundige wijze in werking stelde, waarna de eerste paal met donderend geweld onder de grond verdween. De voorzitters Hanne Vos en Gijs Kok bedankten de vele mensen die ieder op eigen wijze hun steun gaven aan het Hospice en brachten een toost uit op een voorspoedige bouw. Daarna werd dit heuglijke feit gevierd op het terras van de toekomstige buren, de NGK De Lichtboog.
Als alles volgens planning verloopt wordt het gebouw eind december 2010 opgeleverd en wordt het Hospice begin 2011 in gebruik genomen.
Kijk verder voor de foto-impressie die Jan Roeleveld van deze feestelijke gebeurtenis maakte.