Archief van maart, 2016

Hospice Kromme Rijnstreek bestaat dit jaar 5 jaar

woensdag, 30 maart, 2016

Collage paasattentie hospice

Deze maand bestaat ons hospice precies 5 jaar. In maart 2011 openden we onze deuren en verbleven de eerste gasten bij ons. We vieren het 5-jarig lustrum dit jaar met verschillende activiteiten.

Paasattentie voor alle betrokkenen
De eerste was gericht op een voor ons heel belangrijke groep mensen: onze vrijwilligers en medewerkers. Zij staan altijd klaar voor de gasten en hun naasten en we vonden dat dat ze een blijk van waardering verdienden. Daarom kreeg iedereen voor Pasen deze attentie: een mooie mand met voorjaarsbloemen. Wat we dit jaar nog meer gaan doen om het lustrum te vieren, hoort u binnenkort!

Felicitaties
We ontvingen van verschillende mensen en betrokken organisaties al een felicitatie. Zo stuurde Dolphin, het schoonmaakbedrijf waar we mee samenwerken, een taart. En we kregen bloemen en zelfgemaakte gebakjes van twee van onze vrijwilligers. Enorm veel dank!

Hospice te gast bij Omroep Houten

woensdag, 30 maart, 2016

fotohospice2

Wouter van den Berg, fractievoorzitter van de SGP in Houten, heeft ons uitgenodigd als gesprekspartner in een radio-uitzending van Omroep Houten. Wouter was twee keer te gast bij de lokale zender, in het programma ‘Daar hou ik u aan’ dat op woensdagavond uitgezonden wordt. Dit programma heeft regelmatig iemand uit de Houtense politiek te gast. Wouter mocht zelf ook iemand uitnodigen waarmee hij op de radio in gesprek ging. En daarvoor heeft hij ons hospice benaderd. Wouter kwam voor de uitzending langs in het hospice om zelf een kijkje te nemen en gaf aan onder de indruk te zijn. Daarna gingen we op woensdag 16 maart jl. samen naar de uitzending van Omroep Houten: Johanna Castrop (coördinator) en Els Crucq (vrijwilliger). Het werd een mooi gesprek van ongeveer een uur waarbij allerlei zaken over het hospice, de zorg voor gasten en hun familie en wat iemand beweegt om vrijwilliger te zijn aan bod kwamen.

U kunt de uitzending zelf ook nog luisteren. Klik daarvoor hier (het gaat om het 2e uur van de uitzending):

http://omroephouten.nl/houtenfm/article/22125219/daar-hou-ik-u-aan-de-uitzending-van-woensdag-16-maart-2016/

Actie van Eet&Café Gewoon anders

woensdag, 30 maart, 2016

Gewoon andersBij Eet&Café Gewoon in Houten kan je genieten van een diversiteit aan gerechten en drankjes: van een lekkere lunch of diner tot een kopje koffie met zelfgemaakte appeltaart. De eigenaresse van Gewoon anders, Natasja Scherrenberg, draagt het hospice een warm hart toe en wil graag meer bekendheid geven aan het hospice en wat wij doen. Daarom is ze gestart met een actie waarbij 10 cent van elk verkocht kopje koffie in een pot gaat. Het ingezamelde geld is bestemd voor het hospice en zal waarschijnlijk gebruikt worden voor één van de lustrumactiviteiten die we dit jaar organiseren omdat het hospice 5 jaar bestaat.  Natasja: “De actie loopt nog maar net, maar we hebben al veel positieve reacties gekregen.” We bedanken Natasja voor deze leuke en sympathieke actie! We hopen dat er veel kopjes koffie bij Gewoon anders worden gedronken!

https://www.facebook.com/eetcafegewoonanders/?fref=ts