Archief van januari, 2016

Jubileum jaar ingeluid op de Nieuwjaarsreceptie 16 januari

woensdag, 27 januari, 2016

DSC_0394        DSC_0393

DSC_0413        DSC_0384

 

Op een druk bezochte Nieuwjaarsreceptie luidt Frank Sturkenboom – voorzitter van de Raad van Toezicht – het Jubileumjaar in van Hospice Kromme Rijnstreek. Het hospice bestaat dit jaar 5 jaar. Uit alle gelederen zijn de medewerkers van het hospice in restaurant de Engel aanwezig om het glas te heffen op dit feestelijke en nieuwe jaar. Frank verhaalt over het afgelopen jaar en laat weten dat de bezetting erg hoog is geweest (87%) en dat gasten in 2015 gemiddeld 28 dagen bij ons zijn geweest. Na enkele kengetallen, memoreert hij de bijzondere momenten die het jaar 2015  kenmerken. Zo hebben we een het afgelopen jaar een echtpaar in de zorg gehad, één van hen was ongeneeslijk ziek. Medewerkers en vrijwilligers hebben het mogelijk gemaakt dat zij tot het einde toe samen zijn gebleven. Naast deze zijn er nog vele bijzondere momenten geweest dit jaar waar de voorzitter dan ook graag even bij stil staat.  Ook Ad Vos, de interim voorzitter van Stichting Hospice Kromme Rijnstreek richt het woord tot de groep aanwezigen. Wij starten dit nieuwe- en jubileum jaar vol vertrouwen.  Onder het genot van een hapje en drankje wordt daar in een ontspannen sfeer en met elkaar levendig over nagepraat.

 

Optreden van de X-mas Vocals op kerstavond

woensdag, 27 januari, 2016

X-mas vocals

 

In een sfeervol hospice stroomt het vol met familie van de gasten, vrijwilligers, verpleegkundigen en andere toehoorders. Het is namelijk weer zover….. Het jaarlijks optreden van The X-Mas Vocals uit Uithoorn op kerstavond 2015. Ook de zangers en zangeressen arriveren vanuit Zierikzee. Dáár hebben zij die dag gezongen. Ik sluit bij dit groepje aan. Het blijft bijzonder om in je eigen hospice te mogen zingen.
Het werd een bijzondere avond, waar iedereen op zijn eigen manier van genoten heeft.

Peter Wessels (vrijwilliger)

Lees verder »

Oproep nieuwe vrijwilligers

woensdag, 27 januari, 2016

Voor het hospice zoeken we de volgende vrijwilligers:

Tuinvrijwilligers

Heeft u groene vingers en geniet u van het buiten in de tuin werken? Dan hopen wij dat u op donderdagochtend de tijd heeft om ons tuinteam te komen versterken. Samen met de andere tuinvrijwilligers zorgt u voor het onderhoud van de tuin. Voor onze gasten en naasten is dit heel waardevol. Er wordt volop van de tuin genoten. Natuurlijk is er ook tijd voor een kop koffie tussendoor met elkaar.

Redactielid nieuwsbrief

Voor de nieuwsbrief van het Hospice, die wij 4 keer per jaar uitbrengen, zijn wij op zoek naar vrijwilligers die interesse hebben in wat er speelt in en rond het Hospice, het leuk vinden zich hier in te verdiepen en daarover te schrijven. Het is fijn als je ervaring hebt met schrijven, het is geen must. Mocht je ervaring hebben met redactie werk, wij zijn ook specifiek op zoek naar iemand die de eindredactie op zich kan nemen. Het plannen van de overlegdata (4 keer per jaar), uitwerken onderwerpen, deadline hanteren, stukken lezen en redigeren. Je onderhoudt contact met de drukker over de lay-out van de nieuwsbrief.

Mocht u ander vrijwilligerswerk willen doen, bijvoorbeeld koken of helpen in de zorg, dan kunt u altijd contact met ons opnemen via de website www.hospice-krommerijn.nl onder het kopje vrijwilligers of u kunt telefonisch contact opnemen met Katja Versluis of Johanna Castrop (coördinatoren Hospice), telefoonnummer 030-2567990.