Archief van augustus, 2014

Webfilm Hospice Kromme Rijnstreek

zaterdag, 30 augustus, 2014

Op de homepagina van de website www.hospice-krommerijn.nl kunt u onze webfilm bekijken.
De productie en regie zijn gedaan door Ron en Marike Vink, www.okevideo.nl

Het verhaal wordt verteld door Marike met als rode draad de bedankbrief aan het hospice geschreven door de dochter van een mevrouw die in het hospice is overleden.
De muzikale omlijsting is geschreven en uitgevoerd door Delano Vossen, componist en pianist uit Houten www.delanovossen.com
Om de webfilm te bekijken ga naar de homepagina of klik op onderstaande link:

Nieuwsbrief Special ‘Week van het Hospice’

donderdag, 28 augustus, 2014

Naamloos

Van 23 t/m 29 september a.s. organiseren we voor de 4e keer de Week van het Hospice.

Met veel verschillende activiteiten proberen we zoveel mogelijk geld op te halen voor het hospice in Houten. Met dit geld kunnen we gasten in het hospice laten verblijven en vrijwilligers opleiden.

Als u deelneemt aan één van de activiteiten, hebt u niet alleen een leuke dag of avond, maar sponsort u dus direct het hospice.

Klik voor meer informatie op onderstaande link:

Nieuwsbrief Special Week van het Hospice

of bezoek de website: www.weekvanhethospice.nl

 

 

In memoriam

vrijdag, 22 augustus, 2014

Ans Kok in memoriamAfgelopen nacht is rustig ingeslapen onze lieve vrijwilliger Ans Kok in het bijzijn van haar man, haar jongste dochter Samantha en haar nichtje Nicole.
We wisten dat we dit bericht op korte termijn konden verwachten, maar zijn toch geschrokken, aangeslagen en verdrietig.

Ans was zo betrokken en actief bij ons hospice, dat het niet te bevatten en nauwelijks voor te stellen is dat zij er niet meer is. Op 27 juni stond zij nog fanatiek ballen te slaan tijdens de Atalanta tennis-clinic. Zij zong in het hospicekoor, zat in de organisatie voor de hospice-herdenkingsdienst en heeft samen met vriendinnen een kaartenactie opgezet, waarvan de gehele opbrengst ten goede komt aan het hospice. Dat alles deed ze ‘gewoon’ naast haar werk als vrijwilliger in de zorg. En dan zijn er ongetwijfeld nog heel veel andere activiteiten te noemen, die Ans binnen de Houtense gemeenschap heeft vervuld, waarvoor haar in april dit jaar een Koninklijke Onderscheiding is toegekend.

Om Ans te herdenken en de laatste eer te bewijzen is in de stilteruimte van het hospice een apart hoekje ingericht met een brandend kaarsje. Als je even bij haar stil wilt staan of een berichtje wilt achterlaten voor haar man en 3 dochters, Monique, Nathalie en Samantha, partners en 8 kleinkinderen dan kan dat.

We wensen haar dierbaren alles wat ze nodig hebben bij het dragen van dit verlies en we gaan Ans missen…

https://www.hospice-krommerijn.nl/wp-content/uploads/Overlijden-Ans-Kok.pdf

ACTIE 9,90 als eerbetoon aan Ans Kok

dinsdag, 19 augustus, 2014

Ans Kok is een lieve en goudeerlijke vrouw die zich al jaren lang inzet voor onder andere de ouderenzorg in Houten. Zo is zij al geruime tijd vrijwilliger bij stichting ‘De Zonnebloem’ en  sinds een aantal jaar ook bij het Hospice  Kromme Rijnstreek. De laatste tijd zet zij  zich in voor het inzamelen van geld voor  het Hospice, omdat het financieel  grotendeels afhankelijk is van giften en  donaties. In april werd ze voor dit alles  door Burgemeester De Jong koninklijk  onderscheiden.

De laatste jaren is ze onder andere ook  actief met het opleuken van kaarten, die  Ans vervolgens voor kleine bedragen  verkoopt ten bate van het Hospice. Het  kleingeld dat zij hiermee vergaart wordt regelmatig geteld en ingewisseld bij een Houtense winkel, waarna het bedrag  wordt gestort op de rekening van het  Hospice. Geen astronomische bedragen, maar alle kleine beetjes helpen!

Helaas ging er bij het inwisselen van het kleingeld op 18 juli j.l. iets mis. Hoewel Ans en haar  man 100% zeker wisten dat zij met € 110,00 van huis gingen, werd er door de medewerker  slechts €100,10 uitgekeerd. Ondanks veelvuldig aandringen bleek er niets aan te doen en moest Ans accepteren dat het tekort van € 9,90 bleef bestaan.

In de afgelopen weken is bekend geworden dat Ans erg ziek is en niet meer beter zal  worden. Een verschrikkelijk bericht voor iedereen die haar kent. Maar ondanks dit  verschrikkelijke nieuws, heeft zij het tekort van €9,90 voor het Hospice tot op heden niet los kunnen laten.

Hoe mooi zou het zijn, als wij als mede-Houtenaren het wisselverschil wat Ans nog altijd dwars zit ruimschoots goed kunnen maken? Wanneer wij met z’n allen nu eens eenmalig  €9,90 doneren aan het Hospice in Houten, dan kunnen we gezamenlijk een mooi bedrag  doneren dat het wisselverschil ruimschoots zal overtreffen. Geld voor het Hospice, maar ook als eerbetoon aan het goede werk dat Ans jarenlang heeft gedaan en dat zij helaas binnen
nu en veel te korte tijd zelf niet meer zal kunnen voortzetten.

Wanneer u een bijdrage wilt leveren aan deze actie doneert u een bedrag van € 9,90 op rekeningnummer NL59RABO0119588935 t.n.v. St. Vrienden Hospice Kromme Rijnstreek  onder vermelding van ‘actie 9,90’.

Als u € 9,90 teveel of te weinig vindt, dan is ieder ander bedrag uiteraard ook van harte welkom voor dit belangeloze initiatief. Hopelijk kunnen we op deze manier de vergissing en het nare gevoel van Ans omzetten in iets positiefs voor het Hospice en voor Ans!

Lees ook het persbericht verschenen  in het Groentje op 20 aug.2014:  ACTIE 9,90