Archief van december, 2013

Genieten van ‘Christmas Carols’

zondag, 22 december, 2013

SONY DSC

Op zaterdag 21 december traden de X-mas Vocals op in het hospice en was speciaal bedoeld voor de gasten en hun familie. Dit muzikale optreden werd voor de tweede keer aangeboden door het zanggezelschap van één van onze vrijwilligers, Peter Wessels. Allen waren gekleed in traditionele kledij uit de Charles Dickens periode. Voorafgaand aan het concert konden de zangers genieten van een heerlijke boerenkoolmaaltijd bereid door Henk Haveman, een van onze enthousiaste kookvrijwilligers. Er werd met volle teugen genoten van het uitgebreide repertoire van Oud-Engelse Christmas Carols.

SONY DSC

Nieuwe zorgaanbieder voor het hospice

dinsdag, 17 december, 2013

Hospice Kromme Rijnstreek heeft een contract gesloten met een nieuwe zorgaanbieder. Wij denken dat de filosofie van Buurtzorg beter bij het hospice past. Per 1 februari 2014 zal de verpleegkundige zorg geleverd worden door Buurtzorg.
Op 16 december 2013 is de samenwerkingsovereenkomst ondertekend tussen Buurtzorg en Hospice Kromme Rijnstreek door de heren Jos de Blok (directeur Buurtzorg), Lex Goudswaard (voorzitter st.HKR) en Rob vd Steenhoven (penningmeester st.HKR).

SONY DSC

vlnr Rob vd Steenhoven, Lex Goudswaard en Jos de Blok

SONY DSC

De Helffer Kootkar Prijs 2013 uitgereikt op 13 december

dinsdag, 17 december, 2013

Op 7 november j.l. ontving  het hospice een uitnodiging van het Oranje Fonds om mee te dingen naar de Helffer Kootkar Prijs. Er werd gevraagd een voorstel in te dienen wat wij als hospice graag onderzocht willen hebben op het gebied van de ‘informele zorg’. Het moest een voorstel zijn waar niet alleen wij, maar ook andere organisaties hun voordeel mee konden doen. Eind november kregen we de verheugende mededeling dat ons voorstel bij de 10 uitverkorenen behoorde om deze prijs te winnen.

v.l.n.r. Annemieke Teule, Marijke Tersteeg en Bernadet Naber

vlnr Annemieke Teule (bestuurslid HKR), Marijke Tersteeg (vrijwilliger) en Bernadet Naber (bestuurslid VHKR)

Tijdens een feestelijke lunch werd op 13 december de prijs in het Spoorwegmuseum te Utrecht uitgereikt. Jammer genoeg zijn wij geen winnaar geworden, maar het was een voorrecht dat we erbij zaten. De prijs werd toegekend aan Hospice De Luwte uit Soest. Het resultaat van hun voorstel ‘Een methodiek te ontwikkelen om vrijwilligers voor te bereiden op en toe te rusten voor levensbeschouwelijke en zingevingvraagstukken’ zal in de toekomst ook voor Hospice Kromme Rijnstreek veel voordeel opleveren.