Archief van maart, 2013

Stabat Mater uitvoering speciaal voor gasten hospice

donderdag, 28 maart, 2013

SONY DSCOp woensdagmiddag 27 maart werd de muzikale uitvoering ‘Stabat Mater’ van Pergolesi gegeven in het hospice. De muzikale beleving van het religieuze treurdicht staat hierbij centraal. Het thema ‘verdriet van een moeder over de pijn van haar kind’ is van alle tijden.
De versie van Pergolesi stamt uit diens sterfjaar 1736. Het stuk is geschreven in de vorm van solo’s en duetten, met begeleiding van strijkers en basso continuo.
De liederen werden gezongen door Ine Adolfsen (sopraan) en Gerda Vink (alt) onder muzikale begeleiding van Corinne Britzelen (viool) en Gerri Abbink (viool), Antje Solinger (altviool) en Axel Meijer (cello). De zang en muziek was van professioneel niveau.
De gasten en enkele vrijwilligers hebben genoten van dit prachtige muzikale optreden. Aan het einde van het optreden werden alle leden van het ensemble bedankt met een roos uit handen van een van onze gasten.

Einde zoektocht Kroonappels voor hospice

donderdag, 28 maart, 2013

Hospice Kromme Rijnstreek deed mee aan de zoektocht naar de Oranje Fonds Kroonappels. Afgelopen week was de tweede stemronde. Maar liefst 95% van alle organisaties heeft de moeite genomen om zich te verdiepen in andere organisaties en gestemd.Helaas is er in onze regio vaker op een ander initiatief gestemd dan op Hospice Kromme Rijnstreek.Hiermee eindigt dus onze deelname aan de zoektocht naar de Kroonappels. Toch vonden wij het een leuk initiatief en we hopen dat alle stemmers er toch met plezier aan hebben meegedaan en dat het ons hospice hernieuwde bekendheid en zichtbaarheid heeft gegeven. U kunt de finalisten bekijken op www.kroonappels.nl of via Twitter #kroonappels.

Hospice is Winnaar 1ste ronde Oranje Kroonappel Houten!

zondag, 24 maart, 2013

Kroonappels

Alle stemmers van Houten BEDANKT!!!

In de grote zoektocht naar de Oranje Fonds Kroonappels is Hospice Kromme Rijnstreek in de eerste stemronde als winnaar van Houten in de categorie ‘Helpende Hand’ uit de bus gekomen.

De Landelijke selectiedag & bekendmaking van de winnaars vindt plaats op 18 april
De Uitreiking van de Oranje Fonds Kroonappels vindt plaats op 16 mei

Voor meer informatie klik op onderstaande link:
folder_kroonappels_nl

CHECC en Rabobank Kromme Rijnstreek bedankt!

donderdag, 21 maart, 2013

Op vrijdag 15 maart jl. werd in het kader van NL Doet een ‘ontmoetingsdag’ georganiseerd door CHECC (www.checc.nl)

Rabobank Kromme Rijnstreek in Houten stelde hun locatie beschikbaar en fungeerde als gastheer, inclusief uitgebreide lunch. In aanwezigheid van de burgemeester van Houten dhr. Boekhoven en wethouder mevr. Nicole Teeuwen heette Marijke Gast van CHECC  iedereen van harte welkom.
SONY DSC
CHECC heeft z’n belofte dubbel en dwars waar gemaakt om er een boeiende, leerzame, maar zeker ook heel plezierige dag van te maken. CHECC had voor de vrijwilligers een speciaal programma samengesteld.

 

SONY DSC

De veertig vrijwilligers volgden 4 workshops, zoals een goed gesprek, een bijzonder ontmoetingsspel, Mindfulness en de praktijk. De inhoud van de workshops sloot aan bij de werkzaamheden die de vrijwilligers verrichten in het hospice. Er werden veel praktijksituaties en ervaringen uitgewisseld met als doel van elkaar te leren.

 

Enkele uitspraken van de vrijwilligers:

Geweldige dag.
Goed om op deze bijzondere wijze onze ervaringen en tips met elkaar te delen
Goede aansluiting op de doelgroep.
Veel herkenning.
Waardevolle tips van collega’s gekregen.
Nuttige fijne dag. Dank!

Oranje Fonds ‘Kroonappels’, stem op Hospice Kromme Rijnstreek!

zaterdag, 16 maart, 2013

Breng uw stem on-line uit op Hospice Kromme Rijnstreek, ga naar www.kroonappels.nl

Kroonappels 2Hospice Kromme Rijnstreek doet mee aan de zoektocht naar de Kroonappels, omdat onze organisatie de Helpende Hand biedt aan een ieder die op een waardige en respectvolle wijze afscheid moet nemen van het leven. Dit is alleen mogelijk door de liefdevolle aanwezigheid van vrijwilligers die zich inzetten om de laatste levensfase zo comfortabel mogelijk te laten zijn, waardoor het verdriet en de pijn enigszins kan worden verzacht.

Het Oranje Fonds ondersteunt sociale initiatieven in het Koninkrijk der Nederlanden. Dat doen ze met geld, met kennis en met contacten. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds. Ter gelegenheid van de aankomende inhuldiging organiseert het Oranje Fonds een speciale actie. Samen met iedereen in het Koninkrijk gaan ze op zoek naar de mooiste, beste, succesvolste en leukste sociale initiatieven. Zo wijst iedereen de nieuwe Koning en Koningin de weg naar bijzondere maatschappelijke organisaties overal in het land.
Voor de uiteindelijke winnaars is er € 50.000,= beschikbaar én een Appeltje van Oranje.

In het weekend van 15, 16 en 17 maart (= het weekend van NL-Doet, dé vrijwilligersdag van ons land, waaraan vorig jaar 300.000 mensen deelnamen) wordt iedereen in het land opgeroepen te stemmen op de succesvolste of beste sociale infinitieven in hun eigen gemeente.

Op 16 april wordt bekendgemaakt wie de winnaars zijn van de 3 Kroonappels.

Lions Club Houten schenkt zonnepanelen aan het hospice

vrijdag, 15 maart, 2013

lionlogo_2c

Dank zij een genereuze bijdrage van de Lions Club Houten is het Hospice Kromme Rijnstreek eind februari voorzien van 30 zonnepanelen. Deze installatie, met een maximale opbrengst van 6120 KWh, moet voorzien in een groot deel van de totale elektriciteitsbehoefte van het Hospice.

Het Hospice is op deze manier weer een stap verder in het zo duurzaam mogelijk maken van de hospice activiteiten.  Aangezien het Hospice 24 uur per dag in bedrijf is, wordt er vrij veel energie verbruikt. De installatie van zonnepanelen levert dan ook een welkome besparing in het energieverbruik op.
De Lions Club Houten stelt zich tot doel de Houtense gemeenschap daar waar nodig te ondersteunen met fondsenwerving en andere hulpverlening. Hiertoe worden evenementen en activiteiten opgezet die geld voor goede doelen moeten opleveren, manifestaties  georganiseerd voor de bevolking van Houten, of activiteiten die maatschappelijke organisaties ondersteunen in het verwezenlijken van hun doelstellingen. Een voorbeeld hiervan is het uitbrengen van het spel “Rondje Houten”.
De schenking van de zonnepanelen aan het Hospice werd mogelijk gemaakt door de opbrengst van “Rondje Houten”.
Het Hospice is de Lions Club Houten zeer erkentelijk voor deze bijdrage om zo het plaatsen van zonnepanelen te kunnen realiseren.

_MG_6731 - kopie

_MG_6721 Zonnepanelen

Benefietavond voor Hospice Kromme Rijnstreek bij Piazza Sports

donderdag, 7 maart, 2013

Houd je van spinnen? Ga de uitdaging aan en spin voor het Hospice!
In het kader van hun jaarlijkse actie “Piazza for Life” wordt er op vrijdag 22 maart a.s. een benefietavond georganiseerd bij Piazza Sports in Houten.
De gehele opbrengst van deze avond komt ten goede aan Hospice Kromme Rijnstreek en de stichting Villa Joep.

De avond begint met een actieve spinningsessie:
Van 18.00 – 19.00 uur kunnen kinderen onder leiding van een instructeur gaan spinnen. Het is de bedoeling dat zij bij deze sportieve actie financieel gesteund gaan worden door ouders, vriendjes en familieleden en op deze manier een mooi bedrag voor de goede doelen bijeen fietsen.

Vanaf 19.00 uur nemen de volwassenen het van de kinderen over.
De volwassenen betalen € 20 voor een uur spinnen, maar als zij zich ook laten sponsoren door vrienden, familie en collega’s en een mooi bedrag – hoger dan 20 euro – bijeen brengen, hoeven zij niet voor de fiets te betalen.
Er staan 35 fietsen klaar en het spinnen gaat door tot 22.00 uur onder de bezielende leiding van instructeurs van Piazza Sports.
Inschrijven en sponsorformulieren voor spinning verkrijgbaar aan de balie van Piazza Sports.

De avond eindigt met:
Vanaf 21.00 uur is het FEEST met DJ La Roch en Rick van der Kroon, tot in de kleine uurtjes.
Entreekaarten voor het feest ad € 10,- zijn vanaf 27 februari te koop aan de balie van Piazza Sports.
De volledige baromzet van deze avond zal worden gedoneerd aan het Hospice en Villa Joep.
Deze Benefietavond staat open voor iedereen, dus ook niet-leden van Piazza Sports zijn welkom en kunnen meedoen.

Voor meer informatie: www.piazzaforlife.nl