Archief van februari, 2013

Ondernemers vormen Beschermgilde Hospice

zondag, 17 februari, 2013

Bron: ’t Groentje / Houtens Nieuws, 12 febr. 2013

REGIO – De Stichting Vrienden Hospice Kromme Rijnstreek heeft een Beschermgilde opgericht en is op zoek naar nieuwe leden om het draagvlak onder ondernemers te versterken. Er zijn vier Gildemeesters benoemd, die zich inzetten voor het werven van nieuwe leden van het Beschermgilde.  

Peter Verkerk, voorzitter van de Bunnikse Handels en Industrie Kring (BHIK) en directeur van Autoschade Herstel Boll en Peter de Rooy, lid van de bedrijvenvereniging van Houten IKH en directeur van De Rooy Transport zijn benoemd tot Gildemeester. Ook de burgemeesters van Houten en Bunnik zijn Gildemeester. De Rooy: “Het Hospice is een zeer goed initiatief. Op deze manier wil ik graag de ondernemers erbij betrekken, ten tijden van een terugtrekkende overheid.” 

Middeleeuwen

Het principe van de gilde is al heel erg oud. Anton Bosboom van de Stichting Vrienden Hospice Kromme Rijstreek: “De middeleeuwse ondernemers en vaklieden waren niet alleen vanwege hun onderneming of ambacht lid van een gilde. Binnen hun gilden toonden zij tevens een gezamenlijke betrokkenheid en zorg  voor medemens en samenleving. De overheden speelden in die tijd slechts een beperkte rol als het ging om de directe zorg voor zieken en minder bedeelden. De gilden namen op dit vlak hun eigen verantwoordelijkheid en deden toen reeds volop aan wat in onze tijd  wordt genoemd  ‘Maatschappelijk Verantwoord  Ondernemen’. Niets nieuws onder de zon dus!” 

Het Hospice krijgt nauwelijks subsidie van de overheid en draait op giften en vrijwilligers. Om zorg te dragen voor groot draagvlak en constante financiële ondersteuning, is nu het Beschermgild opgericht. Er zijn drie categorieën in het lidmaatschap van het Beschermgilde, een met een bijdrage van €500 per jaar, €750 euro per jaar of €1000 euro per jaar. Voor meer informatie kunt u terecht bij Anton Bosboom, tel. 030-6011665, e-mail: a.bosboom.advies@wxs.nl Voor aanmelding kijkt u op de website van het Hospice Kromme Rijnstreek :  www.hospice-krommerijn.nl (AC)

Body Business spint 13.273 euro bijeen voor het Hospice

zondag, 17 februari, 2013

Bron: Trefpunt Houten, 12 febr.2013

HOUTEN – Zoals ieder jaar organiseert fitnesscentrum Body Business uit Houten een spinningmarathon voor het goede doel. Dit jaar fietsten de deelnemers vier uur lang voor het Hospice Krommerijn. Trefpunt spinningHonderd deelnemers en negen instructeurs fietsten samen voor Hospice Krommerijn in Houten. Negen enthousiaste spinninginstructeurs gingen vrijwillig zaterdagmiddag vier uur lang les geven aan 100 deelnemers. “De animo was dit jaar zo groot dat we al drie weken voor het spinningevent de 100 deelnemers hadden ingeschreven en we daardoor een wachtlijst hadden”, vertelt Chantal Schoemaker van Body Business.
“Elke deelnemer betaalde minimaal 30 euro om mee te doen (los van het mogelijke extra sponsorgeld dat er werd opgehaald). Daarnaast waren er waanzinnig veel sponsors die hun bijdrage hebben geleverd aan hapjes, drankjes en aanbiedingen voor in de ‘goodiebag’. Ook was er een loterij opgezet met fantastische prijzen, voor iedereen die het Hospice wilde steunen.”
Om 16.00 uur was het einde van de spinningmarathon in zicht en kon het fitnesscentrum Het Hospice een cheque met het bedrag van 13.273,90 euro overhandigen.
Schoemaker: “Het was een energieke ervaring met een geweldige opbrengst!’

Kijk ook op www.bodybusinesshouten.nl of op de site van het goede doel:
 www.hospice-krommerijn.nl

Spinningmarathon voor Hospice Kromme Rijnstreek

zondag, 17 februari, 2013

't Groentje H07JAspinningmarathonBron ’t Groentje / Houtens Nieuws, 12 febr. 2013

HOUTEN – Fitnesscentrum Body Business organiseerde afgelopen zaterdag weer de jaarlijkse spinningmarathon voor een goed doel. Deze keer ging de opbrengst naar het Hospice Kromme Rijnstreek dat in Houten is gevestigd. Deelnemers aan de spinningmarathon moesten minimaal 30 euro per fiets inleggen. De 100 deelnemers hebben zich ingezet om  vier uur te spinnen. Ze lieten zich ook zoveel mogelijk per uur sponsoren. Het spinnen was erg inspannend en het was dan ook een hele prestatie om dat vier uur vol te houden. De deelnemers waren zo gemotiveerd dat ze er in slaagden om maar liefst viereneenhalf uur te spinnen. Bedrijven sponsorden de spinningmarathon door iets in de goodiebag voor deelnemers te doen of prijzen voor de loterij ter beschikking te stellen. Ook de opbrengst van de loterij was voor het hospice. Bij de spinningmarathon waren ook nog VIP-fietsen aanwezig. Voor 30 euro mocht een deelnemer een half uur op het podium naast zijn of haar favoriete instructeur fietsen. Met deze inspanning en de loterij heeft Body Business een bedrag van € 13.273,90 opgehaald voor Hospice Kromme Rijnstreek. Eén deelnemer, Eugen Scherrenberg, heeft € 6.850,- ingebracht door zelf sponsors te regelen. Hospice Kromme Rijnstreek is erg blij met dit initiatief van Body Business. Zij dankt alle deelnemers en alle andere mensen die hebben bijgedragen hartelijk.(JvA)

Spinning marathon Body Business voor Hospice Kromme Rijnstreek

woensdag, 13 februari, 2013
spinning M. 2013 295

Overhandiging van de cheque aan Ad Vos, voorzitter Vrienden van HKR

Bron: redactie Hospice Kromme Rijnstreek

Zaterdag 9 februari werd er een spinning marathon van ruim 4,5 uur gehouden, georganiseerd door Body Business in Houten. De ruim 100 deelnemers hebben zich vanaf 12.00 uur onder begeleiding van verschillende instructeurs in het zweet gefietst. Naast de inschrijving van € 30,- hadden sommige deelnemers zelf nog sponsors gezocht, waarbij Eugen Scherrenberg iedereen verraste met een bedrag van €6850,-! Ook Benno Schotanus zorgde voor een extra bedrag van € 1175,-, beide heren zijn in het zonnetje gezet. Een aantal deelnemers is gevraagd waarom ze meededen aan dit spinning evenement: Ria en Henk gaven aan dat ze hun vriendin Annelies in september bijgestaan hebben in haar laatste 5 dagen in het Hospice en dat ze het daar als een warme deken hebben ervaren. Ze waren vol lof over de hulp en inzet van de vrijwilligers.
We vinden fietsen heel erg leuk zeiden Kelly en Sjoukje en het is voor een lokaal goed doel.
Ook Erik en Anthon willen zich graag inzetten voor de Houtense gemeenschap en vinden het Hospice een goed doel. De beide heren Henk en Joost gaven aan dat ze in september 2012 meegedaan hebben met de ‘Ride for the Hospice’ en dat ze dit jaar met nog meer mensen uit Schalkwijk zullen deelnemen.

Na het fietsen kon men de gekochte loten inleveren en een eventuele prijs, geschonken door veel bedrijven in Houten, in ontvangst nemen. Dank aan de sponsoren, die ook iets in de goodiebag voor de deelnemers gedaan hebben!

De cheque overhandiging door Jeroen (Body Business) aan voorzitter Ad (stichting Vrienden Hospice) met het bedrag van € 13.273,90 ontroerde de bestuursleden van de stichting Vrienden Hospice Kromme Rijnstreek, wat een prachtig resultaat! We danken Body Business heel hartelijk voor het organiseren van dit evenement en daarmee deze financiële bijdrage aan het Hospice.(JvD)

Nieuwsbrief Hospice Kromme Rijnstreek nr.7 Februari 2013 is verschenen.

donderdag, 7 februari, 2013

Klik op onderstaande link:
NIEUWSBRIEF NR.7 FEBRUARI 2013