Archief van november, 2012

Opbrengst ASR Spinning&Boksing evenement voor Hospice Kromme Rijnstreek

woensdag, 28 november, 2012

Op 8 november 2012 vond de feestelijke overhandiging van de cheque plaats van het ASR ‘Spinning & Boksing evenement’ aan het Hospice Kromme Rijnstreek. Op twee locaties van ASR in Amersfoort en Utrecht hebben bijna 100 medewerkers zich in het zweet gewerkt met spinnen en boksen onder leiding van instructeurs. De deelnemers hebben zo sponsorgeld ingezameld en de ASR Foundation heeft de ingezamelde gelden verdubbeld!
Er is een cheque ter waarde van € 4.487,40 overhandigd aan twee bestuursleden van de Stichting Vrienden van het Hospice Kromme Rijnstreek, in aanwezigheid van de initiatiefnemers mevrouw C. Buijing en de heer S. van Breukelen, de instructeurs en een vertegenwoordiging van de ASR Foundation.
Hospice Kromme Rijnstreek is erg blij met dit initiatief van ASR om het Hospice financieel te ondersteunen, hartelijk dank.
Het Hospice is er voor alle inwoners en hun familie van de Kromme Rijnstreek en voor gasten van buiten de regio met een levensverwachting van maximaal drie
maanden.

Nieuwsbrief Hospice Kromme Rijnstreek Nr.6, november 2012

vrijdag, 23 november, 2012

Dames van de Golfclub Kromme Rijn in Bunnik ondersteunen Hospice Kromme Rijnstreek

maandag, 19 november, 2012

Op een zonnige dinsdag 24 oktober maakten de dinsdagmiddag golfdames van Golfclub Kromme Rijn zich klaar voor de start van de slotwedstrijd van het seizoen 2012.
De opkomst was groot, maar liefst 42 enthousiaste dames hebben deelgenomen aan de wedstrijd. Als extra werd er nog een puttingwedstrijdje toegevoegd.
Het was een prachtige dag, er werd door de dames genoten van heerlijke sport in de buitenlucht op de schitterende golfbaan.
De totale opbrengst van het inschrijvingsgeld ad €5,- en de verkoop van extra afslagen, eveneens voor €5,- was bestemd voor Hospice Kromme Rijnstreek. Dit doel werd van harte door alle deelnemers gesteund. Er werd een bedrag van maar liefst€400,- overhandigd aan Hospice Kromme Rijnstreek. Onze dank gaat uit naar deze fantastische dames die op een sportieve manier hun betrokkenheid hebben getoond voor de mensen die in een hospice verblijven. De dag werd afgesloten met een hapje en een drankje.

Boek ‘Een dag als…’ in de winkel!

donderdag, 15 november, 2012

Nieuwe verkooppunten: nu ook te koop in Werkhoven en Houten

REGIO – Op zoek naar een leuk Sinterklaas- of Kerstcadeau? Maak iemand blij met het gloednieuwe boek ‘Een dag als…’ over 50 dorpsgenoten uit Bunnik, Odijk, Werkhoven en Houten. Omdat de opbrengst naar ’t Hospice Kromme Rijnstreek in Houten gaat, doet u daarmee ook een ander een bijzonder groot plezier. Bezoek vandaag de boekpresentaties in de boekhandels in Bunnik en Odijk en laat uw exemplaar gelijk signeren!

Nieuwsgierig
De 50 verhalen die nu zijn gebundeld, werden eerder al in deze krant gepubliceerd. De serie ontstond twee jaar geleden uit pure nieuwsgierigheid. Agnes Corbeij, één van de twee auteurs en correspondent bij ’t Groentje: “Mensen ontmoeten elkaar, zien elkaar, spreken elkaar, groeten elkaar. Op school, in een winkel, in het dorp. Maar hoe goed kennen we elkaar echt? Ik was benieuwd hoe een dag uit hun leven er écht uitziet. Wat doen ze zoal? En wat motiveert, wat drijft hen? Ook was ik nieuwsgierig naar onbekende beroepen. Wat doet bijvoorbeeld een schrijftolk, een rattenvanger, een paardenosteopaat?”

“Elk mens is uniek, elk mens heeft een boeiend verhaal”, zegt mede-auteur en freelance journaliste Marijke Dekker. “Het is prachtig om met iemand mee te lopen en naar zijn of haar verhaal te luisteren. Wij willen dat verhaal graag horen en opschrijven, en zijn de geïnterviewden dan ook heel dankbaar voor hun gastvrijheid en openhartigheid.”

Hartverwarmend
De serie bleek een groot succes. Corbeij: “We kregen veel enthousiaste reacties. Dat bracht ons op het idee om 50 afleveringen te bundelen en de opbrengst van de verkoop aan een goed doel te schenken. De keus was snel gemaakt: het hospice Kromme Rijnstreek is een prachtig bijna-thuis-huis waar vrijwilligers en professionals op hartverwarmende wijze de gasten verzorgen en helpen om op een waardige en rustige manier afscheid te nemen van het leven. Naar ons gevoel een bijzonder goed, regionaal doel.”

Boekpresentaties
De auteurs van het boek zijn vandaag bij twee boekhandels aanwezig om voor te lezen en te signeren. Om 10.30 uur kunt u hen treffen bij boekhandel Van Ravenswaaij in Bunnik en om 15.00 uur zijn zij aanwezig bij Mieke’s Primera in Odijk, waar burgemeester Hans Martijn Ostendorp een exemplaar in ontvangst neemt.

Verkrijgbaar
‘Een dag als…’ is voor 9,95 euro verkrijgbaar bij boekhandel Van Ravenswaaij in Bunnik, Mieke’s Primera in Odijk en Anno’s Dagwinkel in Werkhoven.
In Houten bij de volgende winkels: boekhandel Wijs Spoorhaag, Bruna Winkelcentrum het Rond, The Read Shop Oude Dorp en The Read Shop Winkelcentrum Castellum.
Ook is het boek te bestellen via ac@groentje.nl of marijkedekker@kpnmail.nl of met onderstaande bon.
Voor meer informatie over het hospice Kromme Rijnstreek kijkt u op hospice-krommerijn.nl
Bron: ’t Groentje (MD)

Groot deel jubileumconcert ‘Multiple Voice’ geschonken aan Hospice

maandag, 5 november, 2012

Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van ‘Multiple Voice Odijk’,voorheen Jongerenkoor Odijk werd een sprankelend Jubileumconcert in de H. Nicolaaskerk in Odijk gegeven. De Nicolaaskerk was geheel bezet. Het koor maakte een reis door de tijd en belichtte vele hoogtepunten uit haar bestaan. Er werd een breed repertoire ten gehore gebracht, van gospel tot pop, stukken uit de musicals Elijah en The Dreamer, de ‘Uitdagingen’ etc. Voor de gelegenheid werd het koor begeleid door een aantal enthousiaste musici. Een derde deel van de opbrengst van de kaartverkoop was bestemd voor Hospice Kromme Rijnstreek. We mochten in eerste instantie een cheque met het indrukwekkende bedrag van € 1840,– in ontvangst nemen. Op 28 december 2012 is bekend geworden dat bovenstaand bedrag is vermeerderd met een bedrag van €1000,- , welke te danken is aan de sponsors van het concert.

Hierdoor is er een totaalscore bereikt van een bedrag van maar liefst € 2840,-