Archief van november, 2011

Sponsoring bridgeclub ‘Quatre Mains’ Bunnik

dinsdag, 15 november, 2011

Bridgeclub ‘Quatre Mains’ in Bunnik heeft in het kader van hun lustrumjaar op 8 oktober in het winkelgebied van Bunnik een bridge-estafette “De Rondgang” georganiseerd. De lustrumcommissie heeft gemeend een goed doel te willen steunen met een maatschappelijk belang en heeft besloten dat Hospice Kromme Rijnstreek hiervoor in aanmerking komt.

Onderstaand het persbericht in Bunniks Nieuws op 12 okt.2011:
Rondgang Bunnik
BUNNIK – Waarom liepen er zoveel mensen afgelopen zaterdag 8 oktober heen en weer over de Dorpstraat in Bunnik? Voor de bridge-estafette. Deze werd door de bridgeclub Quatre Mains georganiseerd in verband met hun 30 jarig bestaan. Wat is een bridge-estafette ? Op vier verschillende locaties, De Gaarde, De Bank, De witte huisjes en ’t Wapen worden door groepjes mensen ieder half uur vier spelletjes bridge gespeeld. Daarna vertrekt men naar een volgende locatie. Tussen de middag wordt er geluncht in de locatie waar net gebridged is. Quatre Mains had 120 gasten die deelnamen aan de 1e Rondgang Bunnik die startte om 10 uur en werd afgesloten met een prijsuitreiking en borrel in aanwezigheid van burgemeester Hans Martijn Ostendorp.
Naast fraaie prijzen door de gulle middenstand van Bunnik ter beschikking gesteld was er de mogelijkheid om het lustrumdoel Hospice Kromme Rijnstreek te steunen.

Foto’s Overhandiging fietsen

donderdag, 3 november, 2011

Hospice dolblij met fietsen

woensdag, 2 november, 2011

HOUTEN – Op vrijdag 28 oktober bood het team van Bike Totaal 2 fietsen aan het Hospice Kromme Rijn in Houten. Mevrouw Hanne Vos ontving uit handen van Harry van Zijl een plaquette met daarop de sponsoring.
Initiatiefneemster tot deze actie was vrijwilligster Anita Wittebol. ‘Voor de dagelijkse boodschappen voor de bewoners (bijvoorbeeld een broodje kroket) is het wel reuze handig als er een fiets beschikbaar is’ aldus Anita. ‘Toen ben ik bij Bike Totaal langs gegaan en het probleem daar voorgelegd. En na enkele weken kreeg ik een positief bericht van Bike Totaal’. Zij draait al vanaf het begin mee, net zoals Cor de Rooy en Hans Bos. Allen zijn het erover eens dat het vrijwilligers werk hun zoveel voldoening geeft. “Er ontstaan zelfs vriendschapbanden waarbij je dan weer moet oppassen dat de verhouding niet te ‘close’ wordt” zegt Cor. “Dit geeft wel aan hoe belangrijk het is voor de bewoners die hier komen”. Op de foto ziet u ook de 98-jarige heer van Koenen in de rolstoel. Hij weet echt wat fietsen is en had nog de foto bij zich waar hij op staat uit 1936 voor de training van de Olympische Spelen.
Bij het afscheid memoreerde mevrouw Vos nog eens hoe belangrijk de vrijwilligers zijn voor het Hospice. ‘We draaien volledig op vrijwilligers en doen een beroep op alle mensen met een maatschappelijke bevlogenheid om ons te steunen’. (HK)
Bron: Houtens Nieuws 2 november 2011

Handige fiets

woensdag, 2 november, 2011

Een glunderende Anita Wittebol nam vrijdag samen met enkele vertegenwoordigers van het Hospice Kromme Rijnstreek twee feloranje boodschappenfietsen in ontvangst, uit handen van sponsor Bike-Totaal.”Geweldig”,zo reageerde ze. “Voor een snelle boodschap is dit veel handiger dan de auto”.
Het Hospice, waar mensen het laatste deel van hun leven verblijven in een met thuis vergelijkbare situatie, maakt het de gasten zoveel mogelijk naar de zin. “Dat is natuurlijk heel anders dan in een ziekenhuis”, vervolgt Anita. “Als hier iemand ineens erge trek heeft in een broodje kroket, gaan we dat halen. Daarbij misten we het gemak van een fiets die je even pakt. Bij mijn buurman Harry van Zijl roerde ik dat probleem aan: misschien had hij nog ergens een goede fiets staan. Een paar weken later zei hij: Ik heb het geregeld! Maar ik viel bijna van mijn stoel toen bleek dat we twee spiksplinternieuwe fietsen zouden krijgen”. Sponsor Harry glimlacht, als hij het haar hoort vertellen: “Ik ben met Batavus gaan praten en zij wilden wel mee-sponsoren. Ook Unigarant fietsverzekering droeg bij en vooral dankzij ons hele Bike-Totaalteam kunnen we nu deze twee fietsen afleveren, inclusief garantie, onderhoudskosten voor drie jaar en verzekering”. Anita vindt haar werk pittig, maar: “Je krijgt er veel voor terug. Het is heel iets anders dan mijn beroep: manager in het bedrijfsleven. Dit doe ik er eens per week naast. Belangeloos, maar we hebben wel veel financiële steun nodig. Mag ik dat zeggen?” Nog voor ik antwoord geef, noemt ze de website: hospice-krommerijn.nl.
Bron: Trefpunt 2 november 2011