Archief van september, 2011

Week van het Hospice een groot succes

woensdag, 28 september, 2011

Houten – “De Week van het Hospice is een groot succes geworden”, aldus Annemiek Reijners bestuurslid van de Stichting Vrienden van het Hospice Kromme Rijn streek. “Het was een week vol activiteiten, die gezamenlijk georganiseerd werden door Lions Club Houten, Rotery Clubs Houten en Houten-Castellum”. Deze week wordt het eindresultaat bekend gemaakt en de cheque uitgereikt.

Burgemeester Lamers opende maandagavond 19 september j.l. het optreden van het World Photo Concert in het Theater Aan de Slinger. Hij benadrukte de noodzaak van de inzet van vrijwilligers bij het hospice. En er zijn al zo’n 125 mensen die zich belangeloos inzetten. Hij was er trots op dat deze voorziening vanuit de samenleving tot stand is gekomen zonder enige subsidie. Voor een substantiële bijdrage aan de exploitatie is de Week van het Hospice in het leven geroepen. Woensdag 21 september vond in de Opstandingskerk een korenfestival plaats. Zes koren lieten zien en horen hoe divers de koren in Houten zijn en hoe hoog het niveau is. Het aanwezige publiek was onder de indruk en genoot zichtbaar. Vrijdagavond konden de Houtenaren hun krachten meten in een tijdrit op twee speciale fietsen op het plein van Het Rond. Onder leiding van Erik Jan Visser lieten vertegenwoordigers van de politieke partijen zien, wat ze op de fi ets waard zijn. En sympathisanten zorgden voor de aanmoediging. Zaterdag werd op een zonovergoten dag de wielertoer van 25, 40 of 70 kilometer verreden. De honderdenzestig deelnemers genoten van het prachtige weer enhet landschap.

Bron: Jan de Jong, Trefpunt

Actie voor Hospice

woensdag, 28 september, 2011

Tussenstop fietstocht met versnapering gesponsord door Monuta

Houten – Bij het clubhuis van de Wielertoerclub Houten ’80 vertrokken zaterdag 24 september j.l. zo’n 160 deelnemers aan de toertocht voor 25, 40 of 70 km, waarvan de opbrengst ten goede komt aan het Hospice. De deelnemers werden getrakteerd op een stralende nazomerdag.

De tocht is georganiseerd door de Wielertoerclub Houten ’80. Onderweg waren er stopplaatsen, waar versnaperingen werden uitgedeeld. Dat werd verzorgd door medewerkers van Monuta, in het officiële tenue, weliswaar in de zomerse uitvoering. Monuta is één van de sponsoren van deze fietstocht. Onder de deelnemers bevond zich een groep medewerkers van Albert Heijn Houten-Zuid. Daar was een medewerker zo enthousiast over de tocht en het goede doel, dat zij haar collega’s had aangespoord om met z’n allen mee te rijden. Tien personeelsleden gaven aan die oproep gehoor. De collega’s die deze dag gewoon de klanten moesten helpen, gaven een donatie in de bekende melkbus van het hospice. Onder de deelnemers aan de toertocht waren ook verschillende bekende Houtenaren te ontdekken. “Daaruit blijkt dat het initiatief van Hospice Houten breed gedragen wordt”, aldus Annemiek Reijnders. En de sfeer op de stopplaatsen en onderweg was uitstekend. “We hopen iedereen weer in actie te zien in september 2012 tijdens de tweede week van het Hospice Kromme Rijnstreek”, aldus het bestuurslid van de Stichting Vrienden van het Hospice Kromme Rijnstreek, belast met de communicatie. De organisatie hoopt dat er dan nog andere verenigingen en bedrijven zijn die een initiatief als van Albert Heijn overnemen.
Bron: JAN DE JONG, Trefpunt

AH medewerkers fietsen voor Hospice

woensdag, 28 september, 2011

Houten - Op een zonnige zaterdag 24 september gingen 10 fanatieke Albert Heijn collega's 25 km fietsen. Ze deden dit door middel van een sponsorfietstocht voor het Hospice in Houten. Collega's die niet mee konden fietsen hebben ook gesponsord en hun collega's aangemoedigd.


Bron: Houtens Nieuws, ’t Groentje

Week van het Hospice slaat aan – een groot succes

woensdag, 28 september, 2011

HOUTEN – De Week van het Hospice in Houten, 19 – 24 september, is een groot succes geworden. Deze week vol activiteiten werd gezamenlijk georganiseerd door Lions Club Houten, Rotary Club Houten Castellum en Rotary Club Houten om een substantiële bijdrage te leveren aan de exploitatie van het Hospice Kromme Rijnstreek en de aandacht voor het hospice in Houten en omgeving levend te houden. Gezien de grote opkomst bij de verschillende activiteiten, is dat zeker gelukt!
Bron: Houtens Nieuws, ’t Groentje

De week werd op maandag geopend met een zeer geslaagd optreden van het World Photo Concert in het Theater Aan de Slinger. Woensdag 21 september vond in de Opstandingskerk een korenfestival plaats. Vrijdagavond konden Houtenaren op het Rond hun krachten meten in een tijdrit op 2 speciale fietsen, als opmaat voor de fietstocht van zaterdag. Een dag later meldden 160 deelnemers zich bij het clubhuis van Wielertoerclub Houten ’80 voor de fietstocht van 25, 40 of 70 km. Onder de deelnemers bevond zich een groep van 10 medewerkers van Albert Heijn Houten-Zuid. Ook stopten zij nog een donatie in de bekende melkbus van het hospice.
De week was een succes voor het hospice. Niet alleen wegens de financiële opbrengst, maar ook omdat weer is gebleken dat het initiatief voor het hospice breed wordt gedragen. Het is de bedoeling om van de week een jaarlijks terugkerend evenement te maken.

Ride for the Hospice zaterdag 24 september

donderdag, 22 september, 2011

HOUTEN - Vrijwilligers staan klaar om op zaterdag 24 september de Ride for the Hospice te gaan rijden. Doet u ook mee? U kunt starten tussen 14.00 en 15.00 uur bij het clubhuis van Wielertoerclub '80 aan de Kruisboog 14. Deelname kost slechts 5 euro per persoon of 15 euro per gezin. U kunt kiezen uit 3 mooie routes van 25 km, 40 km of 70 km. Uw inschrijfgeld komt voor 100% ten goede aan het Hospice Kromme Rijnstreek. Kaartverkoop t/m vrijdag bij het Banierhuis (Oude Dorp) en de VVV aan het Onderdoor, vrijdagavond tijdens een speciale actie op het Rond en zaterdag bij de start kunt u zich ook nog inschrijven en direct van start gaan. We hopen op mooi, droog weer en een grote opkomst van vele sportieve Houtenaren.
Bron: 't Groentje 21 september 2011

World Photo Concert een groot succes – ook voor het hospice!

donderdag, 22 september, 2011

HOUTEN – De unieke opening van de Week van het Hospice, maandagavond 19 september in het Theater Aan de Slinger, was een groot succes. De opkomst was groot, het optreden geweldig en de opbrengst van deze avond overtrof de verwachtingen.

Michel Tombroek, voorzitter van de organisatie, heette iedereen welkom. Daarna werd de week officieel geopend door burgemeester C.Lamers, die in zijn toespraak het belang, de inzet en de noodzaak van de vrijwilligers bij het hospice benadrukte. 125 mensen zetten zich belangeloos in om mensen in de laatste fase van hun leven liefdevol bij te staan en te verzorgen. Daarnaast wees hij er nog eens op dat het hospice vanuit de samenleving in de Kromme Rijnstreek in korte tijd tot stand is gekomen, zonder enige subsidie. Maar een voorziening neerzetten is één, het in stand houden is vaak moeilijker. De Week van het Hospice is in het leven geroepen om mee te helpen ervoor te zorgen dat het hospice in stand gehouden kan worden.
Het concert maakte alle verwachtingen waar. Kleurrijke foto’s die de mens en de wereld in al haar schoonheid lieten zien, werden afgewisseld door confronterende foto’s, die de zaal niet onberoerd lieten. Hans Visser en zijn musici voegden daar muziek aan toe die de sfeer en accenten van de foto’s benadrukten.
Na afloop van het concert werd bekend gemaakt dat er die avond ruim € 9.000,- voor het hospice bijeen was gebracht.
Programma voor de rest van de week: woensdag 21 september het Korenfestival in de Opstandingskerk, aanvang 19.30 uur. Vrijdag tussen 19.00 en 21.00 uur een activiteit op het Rond en tenslotte op zaterdag 24 september de Ride for the Hospice , een fietstocht door de omgeving. Start tussen 14.00 en 15.00 uur bij Wielertoerclub Houten ’80. Doe mee!
Voor kaartverkoop en meer informatie zie elders in dit blad en op www.weekvanhethospice.nl
Bron: ’t Groentje 21 september 2011

Atalanta clubkampioenschappen 2011

donderdag, 22 september, 2011

Uitreiking van de cheque t.b.v. het hospice


HOUTEN – Van zaterdag 4 september tot en met zondag 18 september zijn de jaarlijkse clubkampioenschappen van Tennisclub Atalanta gehouden. Ondanks enkele buien zijn de kampioenschappen vlot verlopen door de inzet van vele vrijwilligers. De clubkampioenen van 2011 zijn Cheryl Weerdenburg en Jip Rottier.

De middenstand van Houten heeft een mooie bijdrage geleverd aan de kampioenschappen. Diverse sponsoren, waaronder de hoofdsponsor Intersport, hebben gezorgd voor leuke activiteiten, lekkere hapjes en mooie prijzen.
Dankzij inzet van vrijwilligers is er tijdens de clubkampioenschappen met een loterij een mooi bedrag opgehaald voor het Hospice Kromme Rijnstreek.

Cheque voor hospice
Na afloop van de clubkampioenschappen bij Atalanta heeft voorzitter Sander een cheque van € 4.500,– overhandigd aan Anton Bosboom van de Vrienden van het Hospice en Hanne Vos, voorzitter van de Stichting Hospice Kromme Rijnstreek. Dit was de opbrengst van vele acties die de afgelopen weken zijn georganiseerd. Met dank aan de Houtense middenstand die hebben gezorgd voor de prijzen. De hoofdprijs van de loterij was een fiets van Bike Totaal.
Bron: ’t Groentje 21 september 2011

Spectaculaire ontdekkingsreis opent Week van het Hospice

zondag, 18 september, 2011

HOUTEN – Een multimediale adventure trip om nooit meer te vergeten. Gitarist annex theaterman Hans Visser (ex-Flairck), percussionist Arthur Bont, multi-instrumentalist Ernesto Arrendell en de Russische accordeonvirtuoos Irena Filippova geven op maandag 19 september een concert waarbij bekroonde foto’s van over de hele wereld meeslepend tot leven worden gebracht.

Het spectaculaire ‘World Photo Concert’ in theater Aan de Slinger vormt de opmaat voor de Week van het Hospice, een week vol feestelijke evenementen ter ondersteuning van het nieuwe Hospice Kromme Rijnstreek. ‘De financiële opbrengst van elke activiteit gaat volledig naar het goede doel’, verzekert voorzitter Gijs Kok van de stichting Vrienden van het Hospice. ‘Een aantal lokale bedrijven hebben samen de organisatiekosten op zich genomen. Wat nog eens bevestigt dat het initiatief voor het hospice hartverwarmend breed wordt gedragen.’
Het half maart geopende ‘bijna thuis-huis’, gelegen aan de Houtense Handboog, draait inmiddels op volle toeren. De eerste evaluaties maken duidelijk dat het inderdaad in een behoefte voorziet. ‘We krijgen zelfs meer aanmeldingen dan verwacht’, zegt Kok, ‘en de reacties van zowel gasten als hun familieleden en vrienden zijn voor ons heel bemoedigend. Mensen voelen zich er thuis en ze kunnen er echt zichzelf blijven, onze vrijwilligers zorgen er voor dat er geen ziekenhuissfeer heerst. Terwijl alle noodzakelijke medische en verpleegkundige zorg gewoon beschikbaar is.’
Uitbundig
Die ‘kale’ zorg komt goeddeels voor rekening van de ziektekostenverzekeraars, maar alle meerkosten van het hospice moeten natuurlijk ook betaald worden. De jaarlijks terugkerende Week van het Hospice is een van de projecten die dat mogelijk maken. Naast het World Photo Concert staan voor de komende week nog twee andere grote evenementen op het programma. De Opstandingskerk is op woensdag 21 september vanaf half 8 het decor van een uitbundig Korenfestival, waarop zes heel uiteenlopende Houtense koren een staalkaart van hun capaciteiten geven. Kaarten (ook verkrijgbaar aan de zaal) kosten 12,50 euro. Op zaterdag 24 september staat de fietstocht ‘Ride for the Hospice’ gepland, langs prachtige routes in het Krommerijngebied en met afstanden – plus versnaperingen – voor zowel recreatiefietsers (25 km) als toerfietsers (40 km) en ‘smalle bandjes’ (70 km).
Verrassing
‘Zeker die fietstochten zijn ook interessant voor bedrijven’, zegt Michel Tombroek, zelf ondernemer en voorzitter van de werkgroep die de Week van het Hospice organiseert. ‘Want wat is nu een leukere manier om je maatschappelijke betrokkenheid te tonen dan met bedrijfspetjes of in bedrijfsshirts aan zo’n tocht deelnemen? Prima impuls ook voor de onderlinge kameraadschap, zo snijdt het mes aan twee kanten.’
Voor meer informatie over kaartverkoop, locaties en aanvangstijden: zie www.weekvanhethospice.nl. Als geheimzinnig extraatje verzorgt de organisatie op vrijdag 23 september tussen 17.000 en 21.00 uur een ‘verrassing’ op Het Rond. ‘Kom zelf maar kijken’, is alles wat Tombroek erover kwijt wil. ‘Je krijgt geen spijt!’
Bron: ’t Groentje, 14 september 2011

Programma ‘Week van het Hospice’ 19 t/m 24 september

woensdag, 7 september, 2011

Programma Week van het Hospice

Unieke opening Week van het Hospice Kromme Rijnstreek

woensdag, 7 september, 2011

HOUTEN – In de week van 19 tot en met 24 september organiseren Lions Club Houten, Rotary Club Houten Castellum en Rotary Club Houten gezamenlijk de ‘Week van het Hospice’. Een week vol activiteiten ter ondersteuning van het Hospice Kromme Rijnstreek.

Maandag 19 september wordt de Week van het Hospice geopend in het Theater Aan de Slinger met een éénmalig optreden van het World Photo Concert. Leden van deze groep maakten vroeger deel uit van het befaamde Flairck. Producent, componist en fotograaf Hans Visser treedt samen met de wereldmuzikanten Irena Filippova (Rusland), Ernesto Arrendell (Sint Maarten) en Arthur Bont (Nederland) voor u op. Aan de hand van sublieme foto’s en genietend van hun prachtige muziek maakt u met hen een wereldreis door onze tijd. World Photo Concert geeft een blik op de aarde door de ogen van fotografen uit de hele wereld. Prachtige foto’s worden op spectaculaire wijze muzikaal tot leven gebracht. World Photo Concert is een stomme film in nieuwe stijl, ”een illuster schouwspel van beeld en geluid”. De schoonheid van de planeet, maar ook haar kwetsbaarheid is het thema van de voorstelling. Honderden World Press fotografen verlenen hun medewerking aan dit concert met prachtige foto’s. Kaarten à 27,50 euro voor dit speciale optreden zijn te bestellen via www.theateraandeslinger.nl en bij Boekhandel Wijs en de bibliotheek. Woensdag 21 september wordt een Korenfestival georganiseerd in de Opstandingkerk. Kaarten voor deze sfeervolle avond à 12,50 euro, inclusief een consumptie, zijn te verkrijgen bij Boekhandel Wijs en De Read Shop op het Oude Dorp. Zaterdag 24 september wordt de wielertocht ´Ride for the Hospice´ georganiseerd in samenwerking met Wielertoerclub Houten”80. Er zijn 3 afstanden, een gezinstoertocht van 25 km, 40 km en voor de gevorderden en van 70 km voor de mensen met de “smalle bandjes”. Kaarten zijn te verkrijgen bij het Banierhuis op het Oude Dorp en bij de VVV (onder het station). Deelname bedraagt 5 euro per persoon en 15 euro per gezin ongeacht het aantal deelnemers. Voor bedrijven of verenigingen die met een team willen meerijden, bestaat de mogelijkheid om de Ride zichtbaar te sponsoren. 100% van de opbrengst van de Week voor het Hospice komt ten goede aan het Hospice Kromme Rijnstreek. Informatie: www.weekvanhethospice.nl
Bron: ‘t Groentje