Archief van juli, 2011

Nieuwsbrief 2, juli 2011

zaterdag, 23 juli, 2011

Hospice Kromme Rijnstreek Nieuwsbrief 2-2011

Steun voor het hospice

woensdag, 20 juli, 2011

Bron: ’t Groentje 20 juli 2011
REGIO – Vorige week vond bij het Hospice Kromme Rijnstreek te Houten
de overhandiging plaats van een cheque van € 500 door de Katholieke
Bond van Ouderen (KBO) , afdeling Houten. Om de maatschappelijke
betrokkenheid van de KBO te onderstrepen heeft de algemene jaarvergadering
ingestemd met het bestuursvoorstel om dit bedrag aan
het Hospice Kromme Rijnstreek te schenken. Het is de hoogste donatie,
die de KBO ooit heeft verleend. Het besluit kwam juist te laat om de
overhandiging nog tijdens de opening van het hospice in maart te laten
plaatsvinden. Daarom werd gekozen voor dit moment. Voorzitter Gijs
Kok van de Stichting Vrienden Hospice heeft deze cheque in grote dank
aanvaard. Dit bedrag betekent voor het hospice een belangrijke ondersteuning.


Op de foto: Gijs Kok en de dames Nel Steenman (links) en
Anneke Verweij-Kuiper

Artsenzorg in hospice voor buitenpatiënten vanaf 15 juli 2011

maandag, 11 juli, 2011

De afgelopen maanden is er intensief overleg geweest met twee externe artsen en de Stichting Houtense Huisartsen om te komen tot een samenwerking voor gasten van buiten de regio. Het streven van alle partijen is een kwalitatief optimale medische zorg voor alle opgenomen patiënten in Hospice Kromme Rijnstreek, inclusief de buitenpatiënten.
Het bestuur van stichting Hospice Kromme Rijnstreek is erin geslaagd twee artsen van buiten aan te trekken die de hoofdbehandelaars worden voor patiënten van buiten de regio. Drie Houtense huisartsen zullen de achterwacht gaan vormen tijdens de ‘kantooruren’. Gedurende de avond, nacht en weekenden zal de HAP voor spoedgevallen bereikbaar zijn.
Wij zijn dan ook bijzonder blij dat de samenwerking met de 2 ‘Hospice-artsen’ en de Houtense huisartsen tot stand is gekomen. Dat betekent dat vanaf 15 juli a.s. gasten van buiten Houten kunnen worden opgenomen.

Fietstocht voor hospice

vrijdag, 8 juli, 2011

Bron: Juli 2011, in clubblad “De Fietsende Vlinder”, dit is een uitgave van de Wielertoerclub Houten ’80
Op zaterdag 24 september is er een fietstocht in het kader van de week van het hospice. De fietstocht wordt georganiseerd door WTC Houten samen met een aantal serviceclubs. Er zijn drie afstanden: 20, 40 en 70 km. De kortste afstand is bedoeld als gezinstocht. De 40 km is voor volwassenen op een normale fiets en de 70 km is gericht op racefietsers. De start is tussen 14.00 en 15.00 uur.
De tocht is voor een goed doel, namelijk de ondersteuning van het hospice, dat in belangrijke mate draait op de inzet van vele vrijwilligers. Het hospice is een plek waar mensen die ziek zijn de laatste weken van hun leven kunnen doorbrengen als dat thuis niet kan. Het hospice van Houten ligt vlak bij ons clubgebouw.
De bijdrage is € 5,- Een gering bedrag en je krijgt er van alles voor zoals een mooie route, consumpties onderweg en na afloop een drankje in ons clubhuis.
En nu nog zorgen dat er heel veel mensen aan meedoen. Jullie zijn van harte uitgenodigd om zelf mee te doen, maar vooral ook om te zorgen dat jullie familie, vrienden, collega’s, buren, etc mee gaan doen. In september zal er de nodige publiciteit rond de tocht worden gegenereerd op www.wtchouten.nl
Nadere Informatie over week van het hospice: www.weekvanhethospice.nl

‘Week van het Hospice’ 19 t/m 24 september

donderdag, 7 juli, 2011

In de week van 19 tot en met 24 september 2011 organiseren Lions Club Houten, Rotary Club Houten Castellum en Rotary Club Houten gezamenlijk de ‘Week van het Hospice’. Het wordt een week vol uiteenlopende activiteiten die allemaal dienen ter ondersteuning van het Hospice Kromme Rijnstreek.

CONCERT
Maandag 19 september wordt de Week van het Hospice geopend in het Theater Aan de Slinger met een éénmalig en bijzonder optreden van het World Photo Concert. Leden van deze groep maakten vroeger deel uit van het befaamde Flairck. Aan de hand van sublieme foto’s en genietend van hun prachtige muziek maakt het publiek met hen een wereldreis door onze tijd.
Kaarten voor dit speciale concert kosten 27,50 euro en zijn te bestellen via www.theateraandeslinger.nl

KORENFESTIVAL
Woensdag 21 september wordt een Korenfestival georganiseerd. Maar liefst zes verschillende koren uit Houten zullen optreden in de Opstandingskerk. De koren zijn zeer divers, wat garant staat voor een afwisselende en sfeervolle avond.
Kaarten à 12,50 euro, inclusief een consumptie. Zie ook www.theaterkoorhouten.nl

WIELERTOCHTEN
Zaterdag 24 september staat de wielertocht ‘Ride for the Hospice’ gepland, waaraan iedereen kan deelnemen. Deze tocht wordt georganiseerd in samenwerking met Wielertoerclub Houten ‘80. De uitgezette routes vormen een prachtige toertocht met
verschillende afstanden.
Voor het hele gezin is er een gezinstoertocht van 25 kilometer door een prachtige omgeving, een tocht van 40 kilometer.
Voor de gevorderden en een tocht van 70 kilometer voor de mensen met de smalle bandjes.
Deelname kost 5 euro per persoon en 15 euro per gezin ongeacht het aantal deelnemers en de afstand.
Voor bedrijven of verenigingen die met een team willen meerijden, bestaat de mogelijkheid om de Ride zichtbaar te sponsoren.
Zie ook www.wtchouten.nl

Voor nadere informatie over ‘de Week van het Hospice’, kaartverkoop en mogelijke inschrijvingen, kijk en volg ons via de lokale media en op www.weekvanhethospice.nl