Archief van juni, 2010

4 juni 2010: eerste paal geslagen

zaterdag, 12 juni, 2010

Heien eerste paal Hospice Kromme Rijnstreek

Na 5 jaar praten en plannen maken is de bouw van het Hospice een nieuwe fase ingegaan. Onder de stralende zon werd een daadwerkelijk begin gemaakt met de bouw van het Hospice op de Kruisboog in Houten.
De officiële handeling werd verricht door mevrouw N.A. Teeuwen (wethouder van Houten), de heer H.M. Ostendorp (burgemeester van Bunnik, in de hoedanigheid van lid van het comité van aanbeveling) en de heer drs. G.J. Waterink MBA (lid Raad van Bestuur van Zorgspectrum). Ruim honderd belangstellenden waren er getuige van dat mevrouw Teeuwen de heimachine op deskundige wijze in werking stelde, waarna de eerste paal met donderend geweld onder de grond verdween. De voorzitters Hanne Vos en Gijs Kok bedankten de vele mensen die ieder op eigen wijze hun steun gaven aan het Hospice en brachten een toost uit op een voorspoedige bouw. Daarna werd dit heuglijke feit gevierd op het terras van de toekomstige buren, de NGK De Lichtboog.
Als alles volgens planning verloopt wordt het gebouw eind december 2010 opgeleverd en wordt het Hospice begin 2011 in gebruik genomen.
Kijk verder voor de foto-impressie die Jan Roeleveld van deze feestelijke gebeurtenis maakte.

Taurus schenkt 1500 euro aan Hospice

zaterdag, 12 juni, 2010

Houten- Volleybalvereniging Taurus schenkt €1500 aan Hospice Kromme Rijnstreek.
De volleybalvereniging bestaat dit jaar 40 jaar en heeft besloten om ook een inzamelingsactie voor een goed doel aan de festiviteiten te koppelen. Als doel is gekozen voor het Hospice Kromme Rijnstreek. Het hospice warvoor vrijdag het startsein voor de bouw gegeven werd.. biedt als het klaar is haar gasten tijdens de laatste fase van hun leen een plaats om in alle rust en veiligheid te verblijven en afscheid te kunnen nemen van het leven wanneer dit thuis, in de eigen vertrouwde omgeving , niet meer mogelijk is. Cees Lutz van de jubileumcommissie van Taurus overhandigde zaterdagavond onder het toeziend oog van Taurus volleyballers de Heren 2 op het tijdelijke beachvolleybalveld op het Oude Dorp de cheque aan Gijs Kok, voorzitter van het bestuur van de Vrienden van Hospice Kromme Rijnstreek. De stichting Vrienden van Hospice Kromme Rijnstreek werft fondsen ten behoeve van het Hospice.
Bron: ‘t Groentje, John van Amerongen

Dé Weekkrant Trefpunt Houten: Eerste paal hospice

zaterdag, 12 juni, 2010

Houten – Burgemeester Ostendorp van Bunnik en Dhr. Waterink, lid van de Raad van Bestuur van Zorgspectrum applaudisseerden terwijl de Houtense wethouder Teeuwen vrijdagmiddag 4 juni vanuit de cabine van de heimachine de eerste paal voor het Hospice in de grond sloeg.
Eindelijk was het dan zo ver de bouw van het Hospice Kromme Rijnstreek is gestart. Na jaren van voorbereiding zijn de ontwikkelingen het laatste jaar bijzonder snel gegaan. Na aankoop van de bouwkavel in december 2009 is de bouw op 7 mei jl. gegund aan Bouwbedrijf Van Bekkum uit Houten. Voor het Hospice gaat het werk nu beginnen. Vanaf deze week start de opleiding van ruim tachtig vrijwilligers en eind van het jaar wil het hospice in een prachtig nieuw pand op de Kruisboog operationeel zijn.

Hospice Kromme Rijnstreek in Houten van start

zaterdag, 12 juni, 2010

Hanne Vos (l) en Marianne Harterink(r)

Hanne Vos, één van de drie dames die het initiatief voor het hospice nam: “Het wordt een rustige, huiselijke sfeer in dit hospice. We noemen het een bijna-thuis-huis. We hebben ruimte voor vier mensen. Ze krijgen ieder een eigen slaap- en zitkamer en eigen badkamer. Dat is best uniek. Alle vier de kamers zijn op de begane grond en er is toegang tot de tuin. We hebben 90 vrijwilligers die we al getraind hebben. Naast de vrijwilligers huren we een verpleegkundig team in die op oproepbasis een aantal momenten per dag professionele hulp zal bieden. Elke nacht zal er een verpleegkundige zijn. Het wordt dus een low care hospice”.
Hanne Vos, Marianne Harterink en Ria Mulders begonnen vijf jaar geleden met een droom die nu werkelijkheid is. Aanleiding was een schrijnende situatie van een gezamenlijke kennis die destijds een geliefde moest missen. “Was er maar een hospice in deze regio” verzuchtte de man. Hanna, die 17 jaar manager van een verpleegafdeling was geweest zocht contact met buurvrouw Harterink die werkzaam was in de P&O sfeer en Ria Mulders versterkte het team als verpleegkundige van het UMC. Met z’n drieën gingen ze netwerken. Hanna: “De gouden greep was de Rotary in Houten. Door de Rotary, waar veel mensen bij elkaar zitten met maatschappelijk know-how, heeft ons enorm geholpen. Zonder de Rotary was het zover niet gekomen. Ons hospice is helemaal particulier gefinancierd, we hebben geen subsidie”. Ook de kerken hebben het plan goed gedragen volgens Hanna. De bouw is begonnen en als alles volgens schema verloopt zullen de eerste gasten ontvangen kunnen worden in januari 2011.
Bron: ’t Groentje, Theone Bakker

Foto-impressie: eerste paal geslagen

dinsdag, 8 juni, 2010