Archief van december, 2009

In de kou voor het hospice

woensdag, 23 december, 2009

HOUTEN – Zaterdag is de actie ‘Samen bouwen aan het Hospice Kromme-Rijnstreek’ van start gegaan. Vrijwilligers trotseerden de vrieskou voor de start van de campagne bij hun kraam waar sympathisanten stenen en meters grond konden kopen voor de realisatie van het Hospice aan de Kruisboog. Lees verder »

Vrijwilligers verkopen ‘stenen’ voor Hospice

woensdag, 23 december, 2009

HOUTEN – “Boven verwachting, vooral de meters grond hebben het zeer goed gedaan. De opbrengst hier in Houten was om 14:00 uur al 1600 euro. Woensdag de 23e staan we op Het Rond bij de Albert Heijn.”, zo vertelt Hanne Vos, voorzitter Hospice Kromme Rijnstreek zaterdag in Houten op het Plein in het Oude Dorp. Lees verder »

Teeuwen prijst initiatiefnemers hospice

woensdag, 23 december, 2009

REGIO – De belangstelling was zo groot dat notaris Verouden zijn kantoor er even voor had verhuisd. Vertegenwoordigers van de gemeente Houten en de stichting Vrienden van het Hospice Kromme Rijnstreek troffen elkaar op 15 december in een volledig in kerstsfeer gedompelde zaal van restaurant De Engel. Onder het wakend oog van wethouder Nicole Teeuwen tekenden ze daar de overdrachtsakte voor het terrein aan de Kruisboog, waarop komend jaar het lang verwachte bijna-thuis-huis zal verrijzen. Lees verder »

Adopteer een bijna-thuis-huis-steen

donderdag, 17 december, 2009

Anton Brinkhof en Anton BosboomREGIO – ‘Samen Bouwen aan het Hospice’. Onder dat motto biedt de stichting Vrienden van het Hospice Kromme Rijnstreek vanaf half december bouwstenen aan ter adoptie. Wie het aanstaande bijna-thuis-huis een goed hart toedraagt, kan al voor tien euro een stukje hospice onder zijn hoede nemen. De stenen moeten van de hand gaan op (kerst)markten, braderieën en in winkelcentra. Lees verder »

Samen bouwen aan Hospice Kromme-Rijn

woensdag, 16 december, 2009

HOUTEN – Het nieuw te bouwen Hospice Kromme-Rijnstreek aan de Kruisboog in Houten biedt mensen in hun laatste levensfase een bijna-thuis onderdak. De familie kan –als zij dat wil en kan- een belangrijke zorgtaak blijven vervullen. Zij kunnen echter ook voor een deel van die zorgtaak worden ontlast. Om te benadrukken dat het Hospice er voor iedereen is, vragen de ‘Vrienden van het Hospice’ inwoners uit de regio samen te helpen aan de bouw. Lees verder »

Start campagne “Samen bouwen aan het Hospice !”

woensdag, 16 december, 2009

REGIO – Op zaterdag 19 december beginnen de “Vrienden van het Hospice Kromme Rijnstreek” aan hun grote actie voor het inzamelen van geld voor de bouw van het hospice. De inwoners van het Kromme Rijngebied worden door bestuursleden en vrijwilligers van het hospice via marktkramen benaderd met het verzoek om bouwstenen en bouwgrond te adopteren.
Lees verder »

“Samen bouwen aan het Hospice”

woensdag, 9 december, 2009

De maand december wordt een belangrijke maand voor ons hospice.
Op 15 december vindt de overdracht plaats voor de aankoop van de grond op de Kruisboog.
Onze Vriendenstichting heeft zich voorgenomen om in deze maand te starten met de actie: “Samen bouwen aan het Hospice”.
We staan op 4 plaatsen in de Kromme Rijnstreek met een marktkraam om symbolisch stenen en grond te verkopen. Lees verder »