Archief van november, 2009

Grondaankoop voor bouw Hospice medio december

donderdag, 19 november, 2009

BouwtekeningMedio december 2009 wordt een kavel van ruim 2.200 m2 op de Kruisboog in Houten gekocht van de gemeente.

Architect Paul van Eyk van Architectenburo Huub van der Zee in Houten is bezig met het afronden van het voorlopig ontwerp gezamenlijk met installatieadviseur VIAC en de constructeurs van de Grontmij. Lees verder »

Persbericht: elke gast zijn eigen hospice

donderdag, 19 november, 2009

Paul van EijkHOUTEN – Intieme appartementen, verspringende gevels, duurzame materialen in aardse tinten. Het nieuw te bouwen bijna-thuis-huis aan de Kruisboog krijgt niets van een onpersoonlijke zorginstelling. ‘Geborgenheid wordt het sleutelwoord’, zegt architect Paul van Eijk ‘Gasten van alle gezindten en uit alle culturen moeten zich er op hun plek voelen.’

Het noordelijkste puntje van de Kruisboog, dat wordt de locatie van het bijna-thuis-huis. Nabij de volkstuinen en aan de noordkant van de toekomstige Berg en Boschschool. De stichting Hospice Krommerijnstreek koopt er een lap grond van ruim 2200 vierkante meter, ruim voldoende voor een vier units tellend hospice-plus-tuin. Ontwerper is het Houtense architectenbureau Van der Zee. ‘We hebben onze eisen voorgelegd aan drie bureaus’, zegt Piet Tulner, penningmeester van de Stichting Hospice Krommerijnstreek. ‘Alle drie kwamen ze met een plan en Van der Zee sprong er wat ons betreft echt uit. Ook in prijs, gelukkig.’ Lees verder »