Archief van oktober, 2009

Bijna-thuis-huis verrijst aan de Kruisboog

zaterdag, 17 oktober, 2009

Bijna-thuis-huis verrijst aan de Kruisboog HOUTEN – Het Hospice Krommerijnstreek staat er nu echt aan te komen. De Gemeente gaf onlangs zijn goedkeuring aan het bouwontwerp en stemde in met een locatie aan de Houtense Kruisboog. ‘We zijn het point of no return gepasseerd’, zegt Gijs Kok van de Stichting Vrienden van het Hospice. Voor wie het niet precies meer weet nog even de voorgeschiedenis. Op eigen initiatief peilde het Rode Kruis Houten enkele jaren geleden de behoefte aan een eigen hospice voor de Kromme Rijnstreek, het gebied waarin Houten en Bunnik vallen. Zo’n hospice heet ook wel een ‘bijna-thuis-huis’. Het gaat om een kleinschalige, huiselijke voorziening waar mensen in de laatste fase van hun leven warme en deskundige zorg krijgen. Lees verder »

Hospice in actie op de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg

zaterdag, 3 oktober, 2009

Het Hospice Kromme Rijnstreek stond 10 oktober a.s. met 4 informatiekramen op verschillende locaties in Houten, Bunnik en Odijk in het kader van de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg. Er werd informatie en uitleg gegeven over de laatste ontwikkelingen van het hospice in oprichting en over de palliatieve zorg. Vele bezoekers hebben we te woord mogen staan. De reacties van veel mensen was enthousiast en hun betrokkenheid vaak hartverwarmend.

Het Hospice Kromme Rijnstreek stond 10 oktober a.s. met 4 informatiekramen op verschillende locaties in Houten, Bunnik en Odijk. Lees verder »