Archief van oktober, 2008

Hospice krijgt donatie van Rode Kruis (Houtens nieuws)

donderdag, 23 oktober, 2008

HOUTEN – 15 oktober 2008 – Het Rode Kruis afdeling Houten heeft de Stichting Vrienden van Hospice Kromme Rijnstreek  € 30.000,- geschonken. De stichting zal het geld gaan besteden voor de opzet van een hospice in Houten onder de naam Hospice Krommerijnstreek. Binnen het Rode Kruis is enkele jaren geleden het idee voor een hospice in deze regio ontstaan. Velen krijgen er in hun leven een keer mee te maken. De zorg voor of om een zieke naaste in de laatste levensfase. Vaak willen mensen wanneer dat mogelijk is in hun eigen huis sterven. Voor die situaties waarin dat niet kan of mogelijk is wil de Stichting Hospice Kromme Rijnstreek voorzien in een hospice waar mensen opgevangen kunnen worden. Lees verder »

Hospice krijgt donatie van Rode Kruis (Trefpunt)

vrijdag, 17 oktober, 2008

HOUTEN – 15 oktober 2008 – Met een cheque van 30.000 euro is het Hospice weer een flinke stap verder op weg naar de realisatie van deze voorziening. Vorige week overhandigde Harry Manders namens het Rode Kruis dit geldbedrag symbolisch aan de Vrienden van het Hospice. Voorzitter Ninke van Keulen is blij met de cheque. “Het helpt ons onze doelen te verwezenlijken.” Drie jaar geleden kwamen binnen het Rode Kruis ideeën op gang over het opzetten van een Hospice in Houten.
Lees verder »

Artikel in speciale uitgave van de Palliatieve Zorg Utrecht Zuid

vrijdag, 17 oktober, 2008

Sinds 2005 wordt jaarlijks begin oktober de internationale dag van de palliatieve zorg gehouden. In de hele wereld worden dan activiteiten georganiseerd. Aartsbisschop Desmond Tutu is internationaal ambassadeur palliatieve zorg. Het hospice kromme rijnstreek is lid van Netwerk Palliatieve Zorg Utrecht zuid.
Lees verder »

In 2010 Hospice op de Kruisboog in Houten

zaterdag, 4 oktober, 2008

Stichting Hospice Kromme Rijnstreek gaat over tot het indienen van een bouwaanvraag voor een hospice op de Kruisboog.
Houten, 26 september 2008
Het hospice richt zich in de eerste plaats op de inwoners van Houten en de kleine kernen en de inwoners van de Kromme Rijnstreek met de gemeenten Bunnik en Wijk bij Duurstede. Iedereen die daarvoor kiest, kan in de huiselijke sfeer van het hospice de laatste levensfase doormaken. De medische zorg wordt verleend door de eigen huisarts, lokale zorginstellingen en vrijwilligers.
Lees verder »