200 Mijlen Solo zeilen

dinsdag, 30 oktober, 2018

Woensdag 3 oktober om 7.47 uur is Frank Grift gestart in Lelystad met zijn 200 Mijlen Solo zeiltocht met als goede doel het Hospice Kromme Rijnstreek. Aan deze zeilwedstrijd deden in totaal 111 deelnemers mee, waarvan er 80 reglementair zijn gefinisht. Frank zeilde via Nek naar de Oranjesluizen, vandaar over het IJ en Noordzeekanaal naar de sluizen van IJmuiden. ’s Nachts moest hij met flinke golven over de Noordzee varen en overnachtte vervolgens in de jachthaven van de Koninklijke Marine in Den Helder. Donderdag vervolgde hij zijn zeiltocht over de Waddenzee.
Met goede wind en dus snel voer hij richting de Lorentzsluizen bij Kornwerderzand om vervolgens op het noordelijk IJsselmeer verder te varen. In Medemblik ’s avonds laat ging hij voor anker, want één van de regels van deze zeiltocht verplicht om minimaal zes uur voor anker te liggen.
Vrijdagochtend onder het genot van een lekker zonnetje naar Enkhuizen gevaren, helaas viel de wind weg en dus een onverwachte vroege stop rond 15.00 uur ’s middags.
Frank wilde zaterdag voor 21.00 uur finishen om het aangekondigde slechte weer voor te zijn, dus moest hij vroeg vertrekken, zaterdagochtend om 5.00 uur al weer op pad. Ook zaterdag overdag waren er opnieuw diverse uren met wegvallende wind, maar Frank is uiteindelijk ’s avonds om 21.33 uur met harde wind en regen gefinisht in Lelystad. Een paar kilo lichter, een ervaring rijker en in totaal 245 gevaren zeemijlen!
De winnaar van deze zeilwedstrijd wordt op woensdag 31 oktober officieel bekend gemaakt.
Een enorm mooi bedrag van € 5322,- heeft hij hiermee opgehaald, dankzij veel sponsoren, bedrijven en particulieren.
Josje van Dijk mocht de cheque in ontvangst nemen namens de stichting Vrienden Hospice Kromme Rijnstreek; ze is erg blij met dit mooie particuliere initiatief en bedankt Frank heel hartelijk voor zijn inspanning.
Op YouTube is zijn filmpje te zien van de mooie zeiltocht: https://youtu.be/cpJPfFtOuCo